Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan agenten: Noord-Limburg luidt noodklok

Geplaatst opwoensdag 19 april 2017 - 13:44

De vier noordelijkste gemeenten van Limburg luiden de noodklok over een gebrek aan politiecapaciteit in hun regio.

In een brandbrief aan politiechef Gery Veldhuis schrijven de burgemeesters van Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Venray dat het water hen bijna aan de lippen staat.

82 agenten
Voor die vier gemeenten zijn 82 fulltime agenten beschikbaar, maar dat is volgens de burgemeesters veel te weinig. Ze vinden dat er in de regio veel doelgroepen en plekken zijn die veel politie-aandacht opeisen, met name in het drukke toeristenseizoen.

Te laat
Omdat die 82 agenten in een uitgestrekt gebied moeten werken, zijn de politiemensen volgens de burgemeesters 'bovenmatig veel tijd kwijt aan het overbruggen van afstanden'. Het lukt de politie dan ook lang niet altijd om op tijd bij een spoedmelding te zijn. Bovendien zit de regio ingesloten tussen Duitsland, Brabant en Gelderland waar de politiecapaciteit ook afneemt. De vier gemeentes kunnen daardoor veel minder rekenen op ondersteuning uit de buurt.

Gesprek
Een woordvoerster van de politie laat weten dat politiechef Gery Veldhuis de brief vrijdag al heeft gezien. De politiechef voert regelmatig gesprekken met deze burgemeesters, zo zegt de woordvoerster. "Deze brief is voor ons een aanleiding om nogmaals in gesprek te gaan", aldus de politiewoordvoerster.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Land van Cuijk
Gemeenten kop Noord-Limburg krijgen grote Brabantse buur
Aangepaste openingstijden politiebureaus Venray-Gennep
Politiecontrole Venray-Gennep 1 apr 2022
Grote alcohol- en drugscontrole in Noord-Limburg
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen