Overslaan en naar de inhoud gaan

Geblesseerde spits: 'Voetballers vaak kortzichtig'

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 22:01

Voormalig Fortuna Sittard en VVV-aanvaller Ruud Boymans (29) speelde al sinds november 2016 geen wedstrijd meer, vanwege een blessure. Ergens vindt hij dat niet erg. De periode buiten de voetballerij heeft naar eigen zeggen zijn beeld op de wereld veranderd.

Dat zegt hij in gesprek met VICE.

Lees ook: Terugkeer bij VVV of Fortuna zou droom voor Boymans zijn

'Blij' met blessure
De aanvaller uit Born woont inmiddels in Amsterdam, waar hij interessante mensen tegen het lijf loopt. "Tijdens mijn blessure heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen die iets aan mijn leven en mijn denkwijze hebben toegevoegd", vertelt hij. "Ik heb op zoveel vlakken geleerd, dat het eigenlijk maar goed ook is dat ik geblesseerd ben geweest. Op dat gebied dan hè, want natuurlijk had ik het liefst gewoon gevoetbald."

Dromen van Azie
Dat voetballen staat al jaren op een laag pitje. Eerder liet hij L1 al weten dat er desondanks interesse is vanuit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. "Mijn ideale plan zou zijn: een jaar knallen in Nederland en dan nog een buitenlands avontuur. Azië zou helemaal top zijn. Sinds ik bij VVV speelde met Keisuke Honda en Maya Yoshida heb ik al een fascinatie voor Japan", zegt hij tegen VICE.

Beetje bekrompen
Maar tot die tijd geniet hij van zijn tijd buiten het veld. "De voetbalwereld is vrij klein en een beetje bekrompen. Je ontwikkelt je niet echt als mens. Je leeft constant naar het weekend toe en leert amper nieuwe mensen kennen. Nieuwe mensen kom je pas tegen als je uitgaat, op vakantie gaat en als je vrije tijd hebt. Daarom vind ik voetballers vaak kortzichtig. Daar kunnen ze niks aan doen, ik had het zelf ook."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen