Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebiedsverbod centrum Brunssum: tiener gaat de fout in

Geplaatst opmaandag 7 juni 2021 - 9:40

Een tiener is zondag in de fout gegaan toen hij het centrum van Brunssum betrad, terwijl hij een gebiedsverbod voor de duur van drie maanden opgelegd had gekregen.

Vanwege een aantal ordeverstoringen heeft de puber samen met zeven jongeren een gebiedsverbod gekregen. Dat verbod ging 1 juni in, maar daar trok hij zich klaarblijkelijk niks van aan.

Proces-verbaal
Volgens de politie is het niet nakomen van dat verbod een misdrijf. De jongeling kan rekenen op een proces-verbaal. Maar er dreigt meer dan een proces-verbaal. De vergrijpen waren zo ernstig dat hij kans maakt op enkele maanden cel of een boete van duizenden euro's.

Lees ook: Centrum Brunssum verboden terrein voor acht tieners

Vernieling, geweldpleging en mishandeling
De overtredingen, die de jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar hebben begaan, worden hen zwaar aangerekend. Volgens de gemeente Brunssum verschillen de gedragingen namelijk van het vernielen van gemeentelijke eigendommen op het Lindeplein tot openlijke geweldpleging en mishandeling. Ook de tieners die begin maart een 52-jarige man bewusteloos sloegen op de Kerkstraat mogen zich niet vertonen in het centrum.

Lees ook: Brunssum wil geld zien van ouders vandalen na vernieling

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen