Overslaan en naar de inhoud gaan

Gearresteerde YouTubers op borgtocht vrijgelaten uit cel VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 20:53

De gearresteerde YouTubers Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep uit Boxmeer zijn op borgtocht vrijgelaten.

De heren moesten 500 dollar betalen om de Amerikaanse gevangenis te verlaten, meldt het AD.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Goed afgelopen
Volgens persbureau ANP moet het duo maandag voor de rechter verschijnen. Het tweetal krijgt bijstand van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De 20-jarige YouTube-ster Ties (ruim 700.000 abonnees) werd samen met zijn collega-YouTuber Govert opgepakt toen ze de geheime militaire basis Area 51 binnen drongen. De politie arresteerde het tweetal toen ze al enkele kilometers op het terrein waren. Het is nog met een sisser afgelopen voor het duo, want in januari werd nog een man doodgeschoten die zich ook in Area 51 waagde.

De politie maakte de arrestatie bewust openbaar om mensen af te schrikken om de mysterieuze legerbasis te betreden.

Lees ook: Ouders en manager aangedaan na arrestatie vlogger Ties in VS

Reacties
De manager van Ties kan het nieuws nog niet bevestigen, maar heeft het wel al vernomen via de media. Eerder op de dag werden er al Kamervragen gesteld over de situatie van de internetsterren. Tweede Kamerlid Martijn van Helvert voelde de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok daarover aan de tand. Ook Thierry Baudet van Forum voor Democratie liet zich uit over de actie van het tweetal. Hij noemde het dom en baldadig, maar vond dat Nederland zich moest inzetten om de jongens naar huis te halen.

Lees ook: Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen