Overslaan en naar de inhoud gaan

Gearresteerde YouTubers op borgtocht vrijgelaten uit cel VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 20:53

De gearresteerde YouTubers Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep uit Boxmeer zijn op borgtocht vrijgelaten.

De heren moesten 500 dollar betalen om de Amerikaanse gevangenis te verlaten, meldt het AD.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Goed afgelopen
Volgens persbureau ANP moet het duo maandag voor de rechter verschijnen. Het tweetal krijgt bijstand van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De 20-jarige YouTube-ster Ties (ruim 700.000 abonnees) werd samen met zijn collega-YouTuber Govert opgepakt toen ze de geheime militaire basis Area 51 binnen drongen. De politie arresteerde het tweetal toen ze al enkele kilometers op het terrein waren. Het is nog met een sisser afgelopen voor het duo, want in januari werd nog een man doodgeschoten die zich ook in Area 51 waagde.

De politie maakte de arrestatie bewust openbaar om mensen af te schrikken om de mysterieuze legerbasis te betreden.

Lees ook: Ouders en manager aangedaan na arrestatie vlogger Ties in VS

Reacties
De manager van Ties kan het nieuws nog niet bevestigen, maar heeft het wel al vernomen via de media. Eerder op de dag werden er al Kamervragen gesteld over de situatie van de internetsterren. Tweede Kamerlid Martijn van Helvert voelde de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok daarover aan de tand. Ook Thierry Baudet van Forum voor Democratie liet zich uit over de actie van het tweetal. Hij noemde het dom en baldadig, maar vond dat Nederland zich moest inzetten om de jongens naar huis te halen.

Lees ook: Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen