Overslaan en naar de inhoud gaan

Gearresteerde YouTubers op borgtocht vrijgelaten uit cel VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 20:53

De gearresteerde YouTubers Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep uit Boxmeer zijn op borgtocht vrijgelaten.

De heren moesten 500 dollar betalen om de Amerikaanse gevangenis te verlaten, meldt het AD.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Goed afgelopen
Volgens persbureau ANP moet het duo maandag voor de rechter verschijnen. Het tweetal krijgt bijstand van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De 20-jarige YouTube-ster Ties (ruim 700.000 abonnees) werd samen met zijn collega-YouTuber Govert opgepakt toen ze de geheime militaire basis Area 51 binnen drongen. De politie arresteerde het tweetal toen ze al enkele kilometers op het terrein waren. Het is nog met een sisser afgelopen voor het duo, want in januari werd nog een man doodgeschoten die zich ook in Area 51 waagde.

De politie maakte de arrestatie bewust openbaar om mensen af te schrikken om de mysterieuze legerbasis te betreden.

Lees ook: Ouders en manager aangedaan na arrestatie vlogger Ties in VS

Reacties
De manager van Ties kan het nieuws nog niet bevestigen, maar heeft het wel al vernomen via de media. Eerder op de dag werden er al Kamervragen gesteld over de situatie van de internetsterren. Tweede Kamerlid Martijn van Helvert voelde de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok daarover aan de tand. Ook Thierry Baudet van Forum voor Democratie liet zich uit over de actie van het tweetal. Hij noemde het dom en baldadig, maar vond dat Nederland zich moest inzetten om de jongens naar huis te halen.

Lees ook: Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen