Overslaan en naar de inhoud gaan

Gearresteerde twintiger jarenlang bedreigd in drugsmilieu

Geplaatst opdonderdag 24 september 2020 - 8:47

Een 28-jarige man uit Susteren is jarenlang bedreigd door mensen uit het drugsmilieu en reed daarom rond met een geladen vuurwapen. Hij werd onlangs gearresteerd bij een verkeerscontrole.

De man moest voor de rechter verschijnen voor vuurwapenbezit en vertelde daar over de constante dreiging.

Boze schuldeisers
In het verleden kampte de Susterse twintiger met een drugsverslaving en in die tijd zou hij schulden hebben gemaakt. Omdat hij niet direct kon betalen aan de schuldeisers in het drugsmilieu, is hij naar eigen zeggen meermaals mishandeld en bedreigd. Ook zou er zijn gedreigd zijn familie bij het conflict te betrekken. Voor de man was dan de belangrijkste reden om zich te bewapenen.

Onschuldige bijrijder
Zo kon het dus dat hij met een geladen vuurwapen en bijbehorende munitie over de A2 reed in de nacht van 10 augustus. De politie zag kennelijk reden om zijn auto te controleren. Op de Wilhelminalaan in Susteren werd de wagen aan de kant gezet en bij die controle stuitten agenten op het wapen. Er zat ook een tweede man in de auto, maar die zou niets hebben geweten over de aanwezigheid van een vuurwapen. Zijn zaak is geseponeerd.

Lees ook: Geladen wapen en patronen in auto: inzittenden opgepakt

Twaalf dagen cel
De eigenaar van het wapen kwam er slechter vanaf. Hij zat twaalf dagen in voorarrest en moest onlangs voor de rechter verschijnen. Die besloot de man niet langer in de gevangenis te houden, mede vanwege de bijzondere omstandigheden in deze zaak. Hij kreeg 120 dagen celstraf, waarvan 108 dagen voorwaardelijk. Dat betekent dat hij die dagen alsnog moet brommen als hij opnieuw in de fout gaat.

Advocaat Wesley Houben laat weten dat hij en zijn cliënt erg tevreden zijn dat de rechter rekening hield met persoonlijke omstandigheden. Voor dit soort strafbare feiten wordt immers vaak een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd. "Het belangrijkste was dat cliënt na zijn geschorste voorlopige hechtenis niet terug naar de gevangenis hoefde. Dat is gelukt."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen