Overslaan en naar de inhoud gaan

Gazelle-goud voor DynaGroup, Numidia en Slangen Reizen

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 17:50

DynaGroup uit Sittard, Numidia uit Herten en Slangen Reizen uit Heerlen zijn in Breda gekroond tot snelst groeiende bedrijven van Limburg.

Ze wonnen een gouden FD Gazelle in hun eigen categorie. De drie bedrijven zijn in de voorbij jaren tegen de verdrukking in gegroeid met jaloers makende omzetstijgingen.

Zestien Limburgse collega-bedrijven ontvingen in Breda een reguliere Gazelle. Samen waren de negentien ondernemingen goed voor een gemiddelde omzetgroei van 287 procent over de afgelopen drie jaar.

DynaGroup
DynaGroup won de trofee voor de derde keer op rij met een gemiddelde omzetstijging van 57 procent. DynaGroup maakt sinds 1995 naam als reparateur voor kapotte mobieltjes. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een concern met een jaaromzet van een kleine 90 miljoen euro en 1200 werknemers.

Het bedrijf repareert nog altijd elektrische apparaten, maar zet steeds meer in op logistiek; de bezorging voor tal van webwinkels en bedrijven als Bol.com, CoolBlue, Nespresso, Vodafone, T-Mobile, Makro, Home24 en Samsung.

Numidia
In de categorie middelgrote bedrijven viel de eer te beurt aan Numidia BV, de handelaar in zuivelproducten uit Herten. Numidia genereerde een omzetgroei van gemiddeld 640 procent. Het bedrijf uit Herten is een wereldspeler op het gebied van zuivel: melkpoeder, boter, kaas. Het koopt de producten ergens ter wereld in, en laat ze dan bijvoorbeeld rechtstreeks in Marokko leveren. Een van de klanten is de overheid van Cuba.

Slangen Reizen
De omzetcijfers van alle genomineerde bedrijven tezamen vallen in het niet bij die van Slangen Reizen uit Heerlen. De touroperator, gespecialiseerd in busreizen (stedentrips, excursies, dagtochten), behaalde in de categorie kleine bedrijven een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 3650 procent over de periode 2012-2014.

De Limburgse winnaars gaan naar de landelijke finale op 10 december in Den Haag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snel groeiend busbedrijf Slangen valt in de prijzen
Gouden Gazelle voor melkpoederhandel Numidia Herten
Geelen Counterflow Haelen
Duurzaamste kantoor ter wereld staat in Haelen
Dynalogic opent vierde logistiek centrum
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen