Overslaan en naar de inhoud gaan

GaultMillau 2019: Beluga, De Leuf en Sabero bij landelijke top

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 16:51

De restaurants Beluga Loves You in Maastricht, De Leuf in Ubachsberg en Sabero in Roermond behoren tot ‘de absolute top van Nederland’.

Tot die conclusie komt de GaultMillau, de bekende 'gele restaurantgids', waarvan de editie 2019 vandaag gepresenteerd is in De Kromhouthal in Amsterdam. Dat meldt Chapeau Magazine.

Nieuwkomer
Opvallend is dat nieuwkomer Sabero, dat dit voorjaar geopend werd door voormalig tweesterrenchef Nico Boreas en zijn vrouw Sonja, vanuit het niets met 17 punten in de jongste editie van de gids terechtgekomen. Sabero staat daarmee op gelijke hoogte met De Leuf in Ubachsberg; Beluga Loves You – nu nog eigendom van tweesterrenchef Hans van Wolde maar binnenkort van Cucina del Mondo-chef Servais Tielman - scoort in de nieuwe GaultMillau overigens een 17,5 en is daarmee volgens de gele gids het beste restaurant van de provincie Limburg.

Top drie
Ter vergelijking: de
driesterrenzaken Inter Scaldes (Kruiningen) en de Librije (Zwolle) krijgen van GaultMillau elk 19,5 punt toegekend. De Leest in Vaassen, eveneens drie sterren, heeft 19 punten.

Graadmeter
GaultMillau is na de
Michelingids de belangrijkste restaurantgids van Europa en traditioneel een goede graadmeter voor de stand van zaken in de culinaire wereld. De presentatie van Michelingids 2019 is op maandag 17 december.

appdownloads

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen