Overslaan en naar de inhoud gaan

GaultMillau 2019: Beluga, De Leuf en Sabero bij landelijke top

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 16:51

De restaurants Beluga Loves You in Maastricht, De Leuf in Ubachsberg en Sabero in Roermond behoren tot ‘de absolute top van Nederland’.

Tot die conclusie komt de GaultMillau, de bekende 'gele restaurantgids', waarvan de editie 2019 vandaag gepresenteerd is in De Kromhouthal in Amsterdam. Dat meldt Chapeau Magazine.

Nieuwkomer
Opvallend is dat nieuwkomer Sabero, dat dit voorjaar geopend werd door voormalig tweesterrenchef Nico Boreas en zijn vrouw Sonja, vanuit het niets met 17 punten in de jongste editie van de gids terechtgekomen. Sabero staat daarmee op gelijke hoogte met De Leuf in Ubachsberg; Beluga Loves You – nu nog eigendom van tweesterrenchef Hans van Wolde maar binnenkort van Cucina del Mondo-chef Servais Tielman - scoort in de nieuwe GaultMillau overigens een 17,5 en is daarmee volgens de gele gids het beste restaurant van de provincie Limburg.

Top drie
Ter vergelijking: de
driesterrenzaken Inter Scaldes (Kruiningen) en de Librije (Zwolle) krijgen van GaultMillau elk 19,5 punt toegekend. De Leest in Vaassen, eveneens drie sterren, heeft 19 punten.

Graadmeter
GaultMillau is na de
Michelingids de belangrijkste restaurantgids van Europa en traditioneel een goede graadmeter voor de stand van zaken in de culinaire wereld. De presentatie van Michelingids 2019 is op maandag 17 december.

appdownloads

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen