Overslaan en naar de inhoud gaan

GaultMillau 2019: Beluga, De Leuf en Sabero bij landelijke top

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 16:51

De restaurants Beluga Loves You in Maastricht, De Leuf in Ubachsberg en Sabero in Roermond behoren tot ‘de absolute top van Nederland’.

Tot die conclusie komt de GaultMillau, de bekende 'gele restaurantgids', waarvan de editie 2019 vandaag gepresenteerd is in De Kromhouthal in Amsterdam. Dat meldt Chapeau Magazine.

Nieuwkomer
Opvallend is dat nieuwkomer Sabero, dat dit voorjaar geopend werd door voormalig tweesterrenchef Nico Boreas en zijn vrouw Sonja, vanuit het niets met 17 punten in de jongste editie van de gids terechtgekomen. Sabero staat daarmee op gelijke hoogte met De Leuf in Ubachsberg; Beluga Loves You – nu nog eigendom van tweesterrenchef Hans van Wolde maar binnenkort van Cucina del Mondo-chef Servais Tielman - scoort in de nieuwe GaultMillau overigens een 17,5 en is daarmee volgens de gele gids het beste restaurant van de provincie Limburg.

Top drie
Ter vergelijking: de
driesterrenzaken Inter Scaldes (Kruiningen) en de Librije (Zwolle) krijgen van GaultMillau elk 19,5 punt toegekend. De Leest in Vaassen, eveneens drie sterren, heeft 19 punten.

Graadmeter
GaultMillau is na de
Michelingids de belangrijkste restaurantgids van Europa en traditioneel een goede graadmeter voor de stand van zaken in de culinaire wereld. De presentatie van Michelingids 2019 is op maandag 17 december.

appdownloads

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen