Overslaan en naar de inhoud gaan

GaultMillau 2019: Beluga, De Leuf en Sabero bij landelijke top

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 16:51

De restaurants Beluga Loves You in Maastricht, De Leuf in Ubachsberg en Sabero in Roermond behoren tot ‘de absolute top van Nederland’.

Tot die conclusie komt de GaultMillau, de bekende 'gele restaurantgids', waarvan de editie 2019 vandaag gepresenteerd is in De Kromhouthal in Amsterdam. Dat meldt Chapeau Magazine.

Nieuwkomer
Opvallend is dat nieuwkomer Sabero, dat dit voorjaar geopend werd door voormalig tweesterrenchef Nico Boreas en zijn vrouw Sonja, vanuit het niets met 17 punten in de jongste editie van de gids terechtgekomen. Sabero staat daarmee op gelijke hoogte met De Leuf in Ubachsberg; Beluga Loves You – nu nog eigendom van tweesterrenchef Hans van Wolde maar binnenkort van Cucina del Mondo-chef Servais Tielman - scoort in de nieuwe GaultMillau overigens een 17,5 en is daarmee volgens de gele gids het beste restaurant van de provincie Limburg.

Top drie
Ter vergelijking: de
driesterrenzaken Inter Scaldes (Kruiningen) en de Librije (Zwolle) krijgen van GaultMillau elk 19,5 punt toegekend. De Leest in Vaassen, eveneens drie sterren, heeft 19 punten.

Graadmeter
GaultMillau is na de
Michelingids de belangrijkste restaurantgids van Europa en traditioneel een goede graadmeter voor de stand van zaken in de culinaire wereld. De presentatie van Michelingids 2019 is op maandag 17 december.

appdownloads

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen