Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaten geboord en cement gestort: oude eik op sterven na dood

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 9:12

Een monumentale eik van tachtig jaar oud bij de Leemkuilen in Haelen moet mogelijk gekapt worden nadat vandalen de boom onder handen hebben genomen.

Dat laat de gemeente Leudal weten op Facebook.

Koperen pijpen
De vandalen hebben ongeveer twintig gaten in de boom geboord en er vervolgens koperen pijpen in geslagen. Ook is geprobeerd cement in gaten te gieten.

Buurtonderzoek
Wie verantwoordelijk is voor de actie, is niet duidelijk. De gemeente hoopt dat getuigen iets hebben gezien en gaat via buurtonderzoek proberen de daders te achterhalen. Of de boom nog te redden gaat zijn, moet onderzoek door een boomchirurg uitwijzen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen