Overslaan en naar de inhoud gaan

Gat in Maastrichtse stadsmuur gedicht met poëzie

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 16:26

Het gat in de stadsmuur van Maastricht wordt de komende maanden opgevuld met een groot geel doek met daarop een gedicht.

Omdat de herstelwerkzaamheden aan de muur de komende maanden stilliggen, heeft de gemeente besloten de bouwplaats rond het gat op te fleuren. Zo werden vorige week de zeecontainers die als stut dienen al in diverse kleuren geschilderd en zijn er schotten met kijkgaten geplaatst op het Rondeel.

Lees ook: Deel stadsmuur Maastricht weer open voor publiek

Stadsdichter
Ook stadsdichter Maarten van den Berg draagt een steentje bij. Samen met twee bouwvakkers heeft Van den Berg woensdagmiddag een metersgroot doek in de bres opgehangen. "Het is een vierregelig gedicht dat een tijdlijn van de locatie behelst", aldus de dichter. "Ik denk dat poezië er voor bedoeld is om je over bepaalde dingen anders te laten denken, nieuwe inzichten te geven. Door de poezië is ineens vijf eeuwen stadsmuur bloot te komen liggen."

ontembaar vocht de muur tegen vijand en vuur, tot zij
koortsig bollend bezweek, keien als koppen liet rollen
haar buik waarachtig een wortelkraker bleek
en vijf eeuwen opende om de tijd opnieuw te stollen

Blijft jaar hangen
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het doek er zeker een jaar zal hangen. "Al kan hij tussendoor wel verplaatst worden naar bijvoorbeeld het Rondeel."

Achter de schermen
"De bouwwerkzaamheden zullen grotendeels stilliggen, maar achter de schermen wordt hard gewerkt", zegt Wijnand de Radder, projectmanager Vestingwerken. "Er zijn proefboringen gedaan die geanalyseerd moeten worden en daarnaast gaan er allerlei partijen om tafel die gaan beslissen over de toekomst van de stadsmuur."

Verder zullen de komende tijd archeologen nog aan het werk gaan om onderzoek te doen.

Lees ook: Proefboringen in Maastrichtse stadsmuur

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen