Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gasten uit binnen- en buitenland bij afscheid Wiertz

Geplaatst opzaterdag 9 december 2017 - 6:00

Zo'n duizend genodigden worden zaterdag in de Roermondse kathedraal verwacht voor de afscheidsmis van bisschop Frans Wiertz.

Daarnaast zijn er in de kerk nog ongeveer tweehonderd vrije plekken beschikbaar.

Gasten
Tot de gasten in de kerk behoren onder meer achttien bisschoppen uit binnen- en buitenland, gouverneur Bovens, staatssecretaris Knops en de oud-ministers Van der Hoeven en Leers.

Pensioen
Na afloop van de mis is er een afscheidsreceptie voor bisschop Wiertz in Theaterhotel De Oranjerie. Wiertz was bijna 25 jaar bisschop in Roermond. Vorige week werd hij 75 jaar en ging hij met pensioen.

Lees ook: Profiel van vertrekkend Bisschop Wiertz

Mensen die de viering willen volgen, kunnen afstemmen op L1. Vanaf 10 uur begint daar een speciale uitzending.

De afscheidsviering van de Roermondse bisschop werd live uitgezonden door L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen