Overslaan en naar de inhoud gaan

Gasten uit binnen- en buitenland bij afscheid Wiertz

Geplaatst opzaterdag 9 december 2017 - 6:00

Zo'n duizend genodigden worden zaterdag in de Roermondse kathedraal verwacht voor de afscheidsmis van bisschop Frans Wiertz.

Daarnaast zijn er in de kerk nog ongeveer tweehonderd vrije plekken beschikbaar.

Gasten
Tot de gasten in de kerk behoren onder meer achttien bisschoppen uit binnen- en buitenland, gouverneur Bovens, staatssecretaris Knops en de oud-ministers Van der Hoeven en Leers.

Pensioen
Na afloop van de mis is er een afscheidsreceptie voor bisschop Wiertz in Theaterhotel De Oranjerie. Wiertz was bijna 25 jaar bisschop in Roermond. Vorige week werd hij 75 jaar en ging hij met pensioen.

Lees ook: Profiel van vertrekkend Bisschop Wiertz

Mensen die de viering willen volgen, kunnen afstemmen op L1. Vanaf 10 uur begint daar een speciale uitzending.

De afscheidsviering van de Roermondse bisschop werd live uitgezonden door L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen