Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaslucht uit riool in Venlo, straat afgezet

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 18:16

De brandweer is in Venlo donderdagavond uitgerukt voor een gaslucht die uit het riool bij de Jumbo aan de Prinsessesingel zou komen.

In verband daarmee is een deel van de Prinsessesingel afgezet voor verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Jumbo en de rotonde.

Onderzoek
De precieze plek waar de gaslucht vandaan komt, is nog niet gevonden. Monteurs van Enexis proberen de locatie op te sporen samen met de aannemer die er in opdracht van de gemeente bezig is met rioolwerkzaamheden. Vermoed wordt dat de gaslucht samenhangt met die werkzaamheden.

Wel is inmiddels duidelijk dat het geen gas uit de gasleiding betreft. Om wat voor gas het dan wel gaat, weet de brandweer nog niet. De gaslucht concentreert zich vooral op één plek. Op andere plaatsen slaan de gasmeters niet uit.

Nog geen ontruiming
Eerder op de avond was er sprake van dat er woningen ontruimd zouden worden. Maar zolang niet duidelijk is waar het gas precies vandaan komt, heeft het ontruimen van woningen geen zin, zegt een woordvoerster van de brandweer.

Behalve de brandweer, monteurs van Enexis en de aannemer die aan het riool werkt zijn ook politie, GHOR en medewerkers van de gemeente ter plaatse in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen