Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaslek Spaubeek: woningen ontruimd, afrit A76 gesloten

Geplaatst opdonderdag 17 juni 2021 - 8:46

De afrit Spaubeek van de A76 was donderdagmorgen een tijd afgesloten vanwege een gaslek. Ook werd een aantal woningen ontruimd.

Bij werkzaamheden aan de Zandstraat in Spaubeek werd even na 7:30 uur een gasleiding geraakt. De bewoners van twaalf woningen moesten voor de zekerheid hun huis uit.

Afrit
Omdat de lekkage niet ver van de A76 ligt heeft de veiligheidsregio de afrit van de snelweg uit de richting Geleen voorlopig afgesloten. De brandweer zette de omgeving af en verrichte metingen,

Monteurs van Enexis hadden het lek rond 10:00 uur weer gedicht. De bewoners konden daarna weer naar huis, de afrit van de snelweg ging weer open.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen