Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaslek: deuren geforceerd, deel Blerick zonder water

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 6:45

Een gedeelte van de huishoudens in het Venlose stadsdeel Blerick zit sinds de nacht van dinsdag op woensdag zonder water.

Dat is het gevolg van het gaslek dat dinsdagavond rond 22:00 uur ontstond aan de 1e Lambertusstraat. Voor de tweede keer binnen een week was het in die straat raak. Er raakte niemand gewond.

Lees ook: Weer gaslek in zelfde straat: hulpdiensten massaal aanwezig

Lekkage op kruispunt
Dinsdagavond laat werden huizen aan de 1e Lambertusstraat, 2e Maasveldstraat, St. Willibrordstraat en de St. Servatiusstraat ontruimd. Mensen werden vervolgens opgevangen in het nabijgelegen gemeenschapshuis, terwijl netbeheerder Enexis het lek probeerde te dichten. Dat duurde echter lang, omdat de lekkage zich op een kruispunt bevond en daardoor vier gasleidingen afgesloten moesten worden, zo licht de Veiligheidsregio toe.

Gaslucht
De brandweer zag zich genoodzaakt de putdeksels van alle putten te halen, om zo te voorkomen dat het gas zich in de riolering zou gaan ophopen. Mensen in de omgeving konden daardoor de penetrante gaslucht goed ruiken.

Deuren geforceerd
Bij een aantal panden werd verhoogde gaswaarden gemeten door de brandweer. Doordat het onzeker was of er nog mensen in die drie woningen vertoefden, zagen de hulpdiensten zich genoodzaakt de voordeuren te forceren. Uiteindelijk bleek dat er in geen enkele van die woningen nog iemand aanwezig was. De in het gemeenschapshuis opgevangen bewoners mochten rond 03:30 uur weer naar huis. Één woning werd onstabiel verklaard.

Water
Het gaslek ontstond als gevolg van een waterlekkage. WML heeft ook dat lek gedicht, maar een groot gedeelte van Blerick zit zonder water. Het gaat met name om de 1e Lambertusstraat en het Lambertusplein. Volgens een woordvoerder van WML moeten zo'n 110 huishoudens zich voorlopig zonder water zien te bedruipen. Naar verwachting hebben zo'n 40 huishoudens aan het eind van de ochtend weer water, de overige huishoudens moeten wachten tot de loop van de middag.

Tappunten
Totdat de problemen verholpen zijn, kunnen mensen op het plein flesjes water krijgen. Daarnaast zijn er in de wijk enkele watertappunten. De verwachting is dat de problemen niet voor 16:30 uur definitief verholpen zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen