Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaslek: deuren geforceerd, deel Blerick zonder water

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 6:45

Een gedeelte van de huishoudens in het Venlose stadsdeel Blerick zit sinds de nacht van dinsdag op woensdag zonder water.

Dat is het gevolg van het gaslek dat dinsdagavond rond 22:00 uur ontstond aan de 1e Lambertusstraat. Voor de tweede keer binnen een week was het in die straat raak. Er raakte niemand gewond.

Lees ook: Weer gaslek in zelfde straat: hulpdiensten massaal aanwezig

Lekkage op kruispunt
Dinsdagavond laat werden huizen aan de 1e Lambertusstraat, 2e Maasveldstraat, St. Willibrordstraat en de St. Servatiusstraat ontruimd. Mensen werden vervolgens opgevangen in het nabijgelegen gemeenschapshuis, terwijl netbeheerder Enexis het lek probeerde te dichten. Dat duurde echter lang, omdat de lekkage zich op een kruispunt bevond en daardoor vier gasleidingen afgesloten moesten worden, zo licht de Veiligheidsregio toe.

Gaslucht
De brandweer zag zich genoodzaakt de putdeksels van alle putten te halen, om zo te voorkomen dat het gas zich in de riolering zou gaan ophopen. Mensen in de omgeving konden daardoor de penetrante gaslucht goed ruiken.

Deuren geforceerd
Bij een aantal panden werd verhoogde gaswaarden gemeten door de brandweer. Doordat het onzeker was of er nog mensen in die drie woningen vertoefden, zagen de hulpdiensten zich genoodzaakt de voordeuren te forceren. Uiteindelijk bleek dat er in geen enkele van die woningen nog iemand aanwezig was. De in het gemeenschapshuis opgevangen bewoners mochten rond 03:30 uur weer naar huis. Één woning werd onstabiel verklaard.

Water
Het gaslek ontstond als gevolg van een waterlekkage. WML heeft ook dat lek gedicht, maar een groot gedeelte van Blerick zit zonder water. Het gaat met name om de 1e Lambertusstraat en het Lambertusplein. Volgens een woordvoerder van WML moeten zo'n 110 huishoudens zich voorlopig zonder water zien te bedruipen. Naar verwachting hebben zo'n 40 huishoudens aan het eind van de ochtend weer water, de overige huishoudens moeten wachten tot de loop van de middag.

Tappunten
Totdat de problemen verholpen zijn, kunnen mensen op het plein flesjes water krijgen. Daarnaast zijn er in de wijk enkele watertappunten. De verwachting is dat de problemen niet voor 16:30 uur definitief verholpen zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen