Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaslek: deuren geforceerd, deel Blerick zonder water

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 6:45

Een gedeelte van de huishoudens in het Venlose stadsdeel Blerick zit sinds de nacht van dinsdag op woensdag zonder water.

Dat is het gevolg van het gaslek dat dinsdagavond rond 22:00 uur ontstond aan de 1e Lambertusstraat. Voor de tweede keer binnen een week was het in die straat raak. Er raakte niemand gewond.

Lees ook: Weer gaslek in zelfde straat: hulpdiensten massaal aanwezig

Lekkage op kruispunt
Dinsdagavond laat werden huizen aan de 1e Lambertusstraat, 2e Maasveldstraat, St. Willibrordstraat en de St. Servatiusstraat ontruimd. Mensen werden vervolgens opgevangen in het nabijgelegen gemeenschapshuis, terwijl netbeheerder Enexis het lek probeerde te dichten. Dat duurde echter lang, omdat de lekkage zich op een kruispunt bevond en daardoor vier gasleidingen afgesloten moesten worden, zo licht de Veiligheidsregio toe.

Gaslucht
De brandweer zag zich genoodzaakt de putdeksels van alle putten te halen, om zo te voorkomen dat het gas zich in de riolering zou gaan ophopen. Mensen in de omgeving konden daardoor de penetrante gaslucht goed ruiken.

Deuren geforceerd
Bij een aantal panden werd verhoogde gaswaarden gemeten door de brandweer. Doordat het onzeker was of er nog mensen in die drie woningen vertoefden, zagen de hulpdiensten zich genoodzaakt de voordeuren te forceren. Uiteindelijk bleek dat er in geen enkele van die woningen nog iemand aanwezig was. De in het gemeenschapshuis opgevangen bewoners mochten rond 03:30 uur weer naar huis. Één woning werd onstabiel verklaard.

Water
Het gaslek ontstond als gevolg van een waterlekkage. WML heeft ook dat lek gedicht, maar een groot gedeelte van Blerick zit zonder water. Het gaat met name om de 1e Lambertusstraat en het Lambertusplein. Volgens een woordvoerder van WML moeten zo'n 110 huishoudens zich voorlopig zonder water zien te bedruipen. Naar verwachting hebben zo'n 40 huishoudens aan het eind van de ochtend weer water, de overige huishoudens moeten wachten tot de loop van de middag.

Tappunten
Totdat de problemen verholpen zijn, kunnen mensen op het plein flesjes water krijgen. Daarnaast zijn er in de wijk enkele watertappunten. De verwachting is dat de problemen niet voor 16:30 uur definitief verholpen zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen