Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaslek centrum Maastricht: woningen ontruimd

Geplaatst opzondag 8 november 2020 - 17:02

Vanwege een gaslekkage zijn zondagmiddag meerdere panden ontruimd in het centrum van Maastricht.

De brandweer kreeg rond 16:00 uur een melding dat er gas werd geroken in de omgeving van de Boschstraat en Achter de Barakken.

Supermarkt
"Er is gas gemeten in de riolering en kelder van een supermarkt op de hoek van de Boschstraat", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten. Alle panden tot 50 meter van deze hoek zijn ontruimd. De omgeving is afgezet.

Uren duren
Om de plek van de gaslekkage te vinden, is Enexis op meerdere plekken gaan graven naar leidingen om deze te controleren en eventueel te dichten. Rond 21:00 uur heeft Enexis de gaslekkage gestopt. De werkzaamheden hebben uren geduurd. De oorzaak van de gaslekkage is niet bekend.

Opvang
De brandweer is alle ontruimde panden nagegaan om te meten of er nog gas was. Rond 22:30 uur konden alle bewoners terug naar huis. Tijdens de werkzaamheden en metingen was voor de bewoners opvang geregeld in een hotel in de buurt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen