Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gaskraan moedwillig opengedraaid in appartementencomplex

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 12:50

In een appartementencomplex in Maastricht is vrijdagmorgen bewust door iemand een gaskraan opengezet.

De enige bewoonster van het complex aan de President Rooseveltlaan rook gas en waarschuwde rond 11:30 uur de brandweer.

Maatregelen
De bewoonster is uit voorzorg uit de woning gehaald. Het pand kent verder geen inwoners. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat de gaskraan moedwillig is opengedraaid. "We gaan kijken of we in overleg met de eigenaar van het complex maatregelen kunnen nemen voor de toekomst."

De President Rooseveltlaan, die parallel aan de Groene Loper loopt, was tijdelijk afgesloten.

Vragen
Partij Veilig Maastricht werd naar aanleiding van het voorval door enkele omwonenden benaderd. "Het appartementencomplex is als laatste blijven staan na de oplevering van de groene loper. Bewoners en omwonenden melden geregeld diefstallen van leidingen aldaar", schrijft de partij in een brief. In de brief stellen zij vragen aan het college van B&W om op zeer korte termijn maatregelen te treffen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen