Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gaskraan moedwillig opengedraaid in appartementencomplex

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 12:50

In een appartementencomplex in Maastricht is vrijdagmorgen bewust door iemand een gaskraan opengezet.

De enige bewoonster van het complex aan de President Rooseveltlaan rook gas en waarschuwde rond 11:30 uur de brandweer.

Maatregelen
De bewoonster is uit voorzorg uit de woning gehaald. Het pand kent verder geen inwoners. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat de gaskraan moedwillig is opengedraaid. "We gaan kijken of we in overleg met de eigenaar van het complex maatregelen kunnen nemen voor de toekomst."

De President Rooseveltlaan, die parallel aan de Groene Loper loopt, was tijdelijk afgesloten.

Vragen
Partij Veilig Maastricht werd naar aanleiding van het voorval door enkele omwonenden benaderd. "Het appartementencomplex is als laatste blijven staan na de oplevering van de groene loper. Bewoners en omwonenden melden geregeld diefstallen van leidingen aldaar", schrijft de partij in een brief. In de brief stellen zij vragen aan het college van B&W om op zeer korte termijn maatregelen te treffen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen