Stereo Sunday

Dancefestival Stereo Sunday gaat vooralsnog door

Dancefestival Stereo Sunday timmert vooralsnog gestaag door aan een editie voor 2021. Het festival staat dit jaar gepland op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli in het Julianapark in Venlo.

solar 2016 roermond (21 feb 2020)
Vraagtekens bij garantiefonds: 'Er zitten haken en ogen aan'

De organisatie van het Solar Weekend in Roermond is vooralsnog niet enthousiast over het garantiefonds.

essential festival heerlen
Grote onzekerheid onder kleine festivals in Limburg

Er heerst grote onzekerheid onder de kleinere festivals in Limburg. Organisaties kunnen op dit moment nog niet zeggen of de festivals deze zomer wel of niet doorgaan.

Festival
Steun kabinet: festivalwereld voorzichtig optimistisch

In de festivalwereld heerst iets meer optimisme nadat vrijdag bekend werd dat het garantiefonds van de overheid er definitief komt. Organisatoren van festivals, concerten en andere evenementen die na 1 juli plaatsvinden kunnen doorgaan met de voorbereidingen.

Pinkpop 2019 Wesley van Bree_HD
Pinkpop in augustus? 'Effect op andere evenementen onbekend'

Of de mogelijke verplaatsing van Pinkpop naar augustus effect heeft op andere evenementen binnen de gemeente Landgraaf, is vanwege de coronapandemie nog onzeker.

Pinkpop 2019 Wesley van Bree_HD
Nog geen toezegging over financiƫle garantie Pinkpop

Minister Bas van 't Wout van Economische Zaken (VVD) wil op dit moment niet toezeggen dat Pinkpop ook onder de garantieregeling gaat vallen voor festivals en evenementen die uiteindelijk toch niet door kunnen gaan in verband met corona.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Bospop komt met extra festival in oktober

De organisatie van Bospop komt met een nieuw festival, dat op 8, 9 en 10 oktober wordt gehouden. Dat bevestigt organisator Peter Verkennis vrijdag aan L1.

Pinkpop 2019 Wesley van Bree_HD
Landgraaf gaat lobbyen voor garantie Pinkpop

Als het aan de gemeente Landgraaf ligt, gaat Pinkpop deze zomer gewoon door.

Pinkpop 2019 Wesley van Bree_HD
'Doorgaan Pinkpop 2021 zeer onwaarschijnlijk'

De kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. Dat zegt Niek Murray, de directeur van het festival in Landgraaf.

Pinkpop 2018
Verzekeraars pleiten voor garantiefonds voor festivals

Verzekeraars van muziekevenementen hopen dat de overheid garant wil staan als festivals en andere grote evenementen ook na 1 september nog niet door kunnen gaan vanwege de coronacrisis.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten