Overslaan en naar de inhoud gaan

Garages innoveren mee na opmars elektrische auto's

Geplaatst opzondag 23 januari 2022 - 8:00

Is de opmars van de elektrische auto de doodsteek voor autogarages? Volgens garagehouder Theo Fermans hoeft dat zeker niet zo te zijn.

Oudste leden
Het bedrijf van de familie Fermans ligt sinds de jaren twintig in Amstenrade en is één van de oudste leden van de Nederlandse brancheorganisatie Bovag. De huidige eigenaar heeft de zaak van vader op zoon overgenomen.

'Schone handen'
Van stoppen lijkt geen sprake. De enige dochter die wel bij het bedrijf van haar vader heeft gewerkt, kiest een andere richting. Theo denkt voorlopig zelf niet aan pensioen en verwacht dat het bedrijf ook in de toekomst zal blijven bestaan. De onderneming heeft een sterk team en een goed klantenbestand.

Daarnaast ziet hij de komende jaren nog altijd benzineauto's rondrijden. Toch gaat de garagehouder mee met zijn tijd en is inmiddels gestart met het onderhouden van elektrische en hybride auto's. "Vroeger had je alleen schone handen na de vakantie. Nu hang je al direct een computer aan de auto om hem uit te lezen. Er wordt steeds minder gesleuteld."

Studenten
Met de opmars van de elektrische auto worden er steeds meer studenten opgeleid tot elektrisch automonteur, onder andere op het Vista College in Heerlen. Dat vergt andere kennis dan zoals het vroeger was. Zo zitten de studenten meer achter de computer dan dat ze aan de auto aan het sleutelen zijn.

Leerling Rik Haemers zit in het vierde jaar en heeft al direct werk gevonden. Tijdens zijn stage kreeg hij een baan aangeboden en dat zien ze bij het Vista College meer. Hoewel de garage waar hij werkt ook intern medewerkers opleidt, krijgt hij regelmatig vragen en dat maakt hem trots.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen