Overslaan en naar de inhoud gaan

Ganstrekken niet meer met carnaval

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 15:44

Op carnavalsdinsdag wordt voortaan geen ganstrekken meer georganiseerd in Grevenbicht.

De organiserende Folkloristische Vereniging Gawstrekkers Beeg verplaatst het evenement naar oktober.

Eeuwenoude traditie
Het ganstrekken bestaat al sinds de Middeleeuwen. Het festijn wordt sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw jaarlijks op carnavalsdinsdag gehouden op een plein in Grevenbicht. Ruiters moeten in galop de kop van een dode gans trekken. Na veel protesten van dierenbeschermers is dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van een kunstgans.

Lees ook: Omstreden ganstrekken vervangen door nepgans

Weiland
Volgens de organisatie is het steeds moeilijker om voldoende mensen te vinden die het ganstrekken op carnavalsdinsdag op het plein willen organiseren. Met name het aan- en afvoeren van een grote hoeveelheid zand kostte veel tijd en moeite. Daarom wordt het ganstrekken nu verplaatst naar een weiland waar paarden zonder veel extra moeite kunnen draven.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen