Overslaan en naar de inhoud gaan

Gans Niels mag blijven op rotonde Maasbree

Geplaatst opwoensdag 31 mei 2017 - 6:30

Rotondegans Niels blijft toch in Maasbree. De provincie laat de vogel zitten waar hij zit, zolang het ganstoerisme maar niet opnieuw aanwakkert.

Dat schrijft De Limburger.

Drukte
De vogel werd een maand geleden beroemd toen de landelijke pers aandacht besteedde aan de eenzame gans, die op een rotonde in de N275 bij Maasbree is genesteld. Gans Niels waggelt, zwemt en vliegt daar rond, en trekt steeds meer bekijks. De provincie, beheerder van de N275, is bang voor ongelukken en wil de gans weghalen.

Lees ook: Maasbree in de ban van Niels de gans

Tot protest van de inwoners van Maasbree èn de gans zelf. Een poging om de vogel te vangen mislukt, maar wordt wel gefilmd en gretig gedeeld op social media. Niels zou naar een adpotie-adres gaan, maar de eigenaar daarvan haakt na alle commotie af.

Lees ook: Kidnap-poging gans Niels gefilmd

Omdat het ganstoerisme bij de rotonde inmiddels is geluwd, en omdat het vangen van een gans toch meer voeten in de aarde heeft dan gedacht, mag Niels van de provincie nu toch blijven. Als het tenminste rustig blijft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ontsnapte kanarie meldt zich bij politie Panningen
Maasbree in de ban van Niels de gans
Niels de gans krijgt nieuw onderdak
vogel, roek
Roekenoverlast in delen Sittard-Geleen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen