Overslaan en naar de inhoud gaan

Gamegigant Azerion wordt mede-eigenaar van Fortuna Sittard

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 11:47

Het Amsterdamse bedrijf Azerion wordt mede-eigenaar van Fortuna Sittard en neemt twintig procent van de aandelen over.

Het internetbedrijf is gespecialiseerd in online gaming en advertentietechnologie.

Verdeling
De CEO van Azerion, Atilla Aytekin, komt in de Raad van Commissarissen van de Sittardse club. De aandelen van voorzitter Isitan Gün gaan van 85 naar 65 procent. Daarnaast bezit Fortuna Sittard tien procent van de aandelen. De resterende vijf procent blijven in handen van de supporters via het overkoepelende orgaan STAK. Zij bezitten daarmeen ook het gouden aandeel.

Andere oplossing
Na het afhaken van beoogd eigenaar Acun Ilicali heeft Fortuna-voorzitter Isitan Gün de oplossing in eigen land gevonden. "We hadden meteen een klik, zijn allebei ambitieus en denken out-of-the box", zo vertelt Gün. "Bovendien is hun expertise op het gebied van alle nieuwe manieren van digitaal communiceren enorm."

Groeien
Naast de extra financiële armslag moet Azerion de club uit Sittard ook helpen om de fans via digitale communicatie nog meer met elkaar te verbinden. "Organisaties helpen met groeien zit in ons dna", legt Azerion-CEO Atilla Aytekin uit. "We hebben in het verleden in meer dan vijftig organisaties geïnvesteerd en zijn erin geslaagd ze stuk voor stuk te helpen met hun businessgroei. We zijn vastberaden dit ook te doen voor Fortuna Sittard. Bovendien weten we als geen ander hoe we digitaal de interactie met en tussen mensen kunnen bewerkstelligen."

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen