Overslaan en naar de inhoud gaan

GaiaZoo voegt diersoorten samen in nieuw leefgebied

Geplaatst opzondag 13 december 2020 - 7:59

Dierentuin GaiaZoo in Kerkrade maakt gebruik van de relatieve rust in het park als gevolg van de coronacrisis door een nieuw leefgebied aan te leggen voor verschillende diersoorten.

Het nieuwe gedeelte van het park moet in 2021 open gaan.

Pampa's en Patagonië
Het leefgebied moet elementen krijgen van de Argentijnse pampa en Patagonië: rotsen, stromende beekjes en pampagrassen. En er worden verschillende bestaande dierenverblijven samengevoegd. Het bestaande rendierpark en het verblijf van de tapirs worden met elkaar verbonden en er worden nieuwe diersoorten aan toegevoegd: vicuna's (kameelachtige, te vergelijken met lama), nandoes (Amerikaanse struisvogel), mara's (pampahaas), pampa-miereneters en tapirs.

Volgens GaiaZoo sluit het nieuwe leefgebied aan op het Zuid-Amerikaanse Rainforest-leefgebied. Het dierenpark zegt ook deel te nemen aan fokprogramma's, om soorten te behoeden voor uitsterven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen