Overslaan en naar de inhoud gaan

GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 21:05

De GaiaZOO in Kerkrade is volgens leden van de ANWB dit jaar het leukste uitje van Nederland. Toverland in Sevenum is nummer twee in de top drie.

De Kerkraadse dierentuin heeft een gouden award gekregen van de ANWB. Zilver is voor attractiepark Toverland in Sevenum, brons gaat naar de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel. Dat heeft de ANWB donderdag bekend gemaakt. Het goud ging in 2013 en in 2018 ook al naar de GaiaZOO.

Passie
De dierentuin in Kerkrade scoort op bijna alle onderdelen het best. Stemmers zijn vooral lovend over de verhouding prijs/kwaliteit, de sfeer, het personeel, de faciliteiten en het attractieaanbod. Volgens het publiek zie je dat de dieren het naar hun zin hebben en is er "passie" te zien bij het personeel. Ook is de diversiteit aan dieren groot.

Leden stemmen
De ANWB organiseerde de verkiezing voor de tiende keer. In totaal werden 80.000 stemmen uitgebracht. Eerder werd voor iedere provincie afzonderlijk al een top drie samengesteld. Bij die verkiezing ging in Limburg het goud naar de Kasteeltuinen in Arcen, het zilver naar het Kasteelpark in Born en het brons naar de Alfa bierbrouwerij in Thull.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen