Overslaan en naar de inhoud gaan

GaiaZoo liep 4 miljoen mis door corona

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 18:03

De omzet van dierentuin GaiaZoo in Kerkrade lag vorig jaar vier miljoen euro lager dan normaal.

Dat zegt directeur Rob Huppertz.

Bezoek gekelderd
Waar de dierentuin normaalgesproken zo'n 10 miljoen euro omzet draait, bleef die in coronajaar 2020 steken op 6 miljoen. Er kwamen 300.000 bezoekers door de poorten, tegen 500.000 normaal. De dierentuin krijgt wel steun van de overheid, maar verwacht niet dat het verlies daarmee helemaal wordt goedgemaakt.

Lees ook: Recordmaand in zomer verzacht coronapijn GaiaZoo

Over de grens
Huppertz begrijpt niet dat de Nederlandse dierentuinen gesloten moeten blijven. Hij zit tevens in het bestuur van de landelijke dierentuinen, waar met lede ogen wordt geconstateerd dat de dierenparken over de grens in België wel open mogen.

Maatregelen
"We kunnen bezoekers reguleren, hebben alles coronaproof en zijn een groot park waar mensen kunnen wandelen. Als we open kunnen met de maatregelen die we hebben genomen, hebben we steun van de overheid zelfs niet nodig. Dan kunnen ze dat geld gebruiken om andere ondernemers te steunen", aldus Huppertz.

Muskusossen weg
Ondanks de coronacrisis zit de dierentuin niet bij de pakken neer. Zo wordt een congresruimte omgebouwd tot restaurant en worden daaromheen nieuwe wegen aangelegd voor bezoekers. Ook verdwijnen deze week de muskusossen, die vanwege de hete zomers zich niet langer thuis voelen in Kerkrade.

Lees ook: Muskusossen weg uit GaiaZoo

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen