Overslaan en naar de inhoud gaan

GaiaZOO heeft nieuwe bewoner met bijzonder levensverhaal

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 18:32

De Kerkraadse dierentuin GaiaZOO heeft met het berberaapje Chipper een nieuwe bewoner met een bijzonder levensverhaal.

Het diertje kwam via de illegale handel vanuit Noord-Afrika in België terecht. Daar werd hij verkocht als huisdier. De politie trof het berberaapje oktober vorig jaar aan in een huis in Namen en nam hem in beslag.

Nieuw huis
Nadat het diertje, dat ongeveer een of twee jaar oud is, drie maanden in quarantaine was gezet bij natuurhulpcentrum Opglabeek moest er een nieuw onderkomen voor Chipper worden gezocht. Dat heeft het aapje nu dus gevonden in Kerkrade.

Wennen
GaiaZOO heeft veertien berberapen. Chipper mag daar nog niet bij. Hij moet voorlopig nog even in een apart verblijf zitten. Wel heeft hij door een hekwerk al voorzichtig kennis kunnen maken met de andere berberapen.

Fokprogramma
Als Chipper eenmaal gewend is, is het bedoeling dat hij voor gezinsuitbreiding moet gaan zorgen. De groep berberaapjes bestaat namelijk voor grotendeels uit vrouwtjes. Chipper moet dus uiteindelijk een belangrijke rol gaan spelen in het Europees fokprogramma.

Chipper maakt door het hekwerk voorzichtig kennis met de andere apen.
Foto: GaiaZOO
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen