Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

GaiaZOO heeft nieuwe bewoner met bijzonder levensverhaal

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 18:32

De Kerkraadse dierentuin GaiaZOO heeft met het berberaapje Chipper een nieuwe bewoner met een bijzonder levensverhaal.

Het diertje kwam via de illegale handel vanuit Noord-Afrika in België terecht. Daar werd hij verkocht als huisdier. De politie trof het berberaapje oktober vorig jaar aan in een huis in Namen en nam hem in beslag.

Nieuw huis
Nadat het diertje, dat ongeveer een of twee jaar oud is, drie maanden in quarantaine was gezet bij natuurhulpcentrum Opglabeek moest er een nieuw onderkomen voor Chipper worden gezocht. Dat heeft het aapje nu dus gevonden in Kerkrade.

Wennen
GaiaZOO heeft veertien berberapen. Chipper mag daar nog niet bij. Hij moet voorlopig nog even in een apart verblijf zitten. Wel heeft hij door een hekwerk al voorzichtig kennis kunnen maken met de andere berberapen.

Fokprogramma
Als Chipper eenmaal gewend is, is het bedoeling dat hij voor gezinsuitbreiding moet gaan zorgen. De groep berberaapjes bestaat namelijk voor grotendeels uit vrouwtjes. Chipper moet dus uiteindelijk een belangrijke rol gaan spelen in het Europees fokprogramma.

Chipper maakt door het hekwerk voorzichtig kennis met de andere apen.
Foto: GaiaZOO
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen