Overslaan en naar de inhoud gaan

GaiaZOO heeft nieuwe bewoner met bijzonder levensverhaal

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 18:32

De Kerkraadse dierentuin GaiaZOO heeft met het berberaapje Chipper een nieuwe bewoner met een bijzonder levensverhaal.

Het diertje kwam via de illegale handel vanuit Noord-Afrika in België terecht. Daar werd hij verkocht als huisdier. De politie trof het berberaapje oktober vorig jaar aan in een huis in Namen en nam hem in beslag.

Nieuw huis
Nadat het diertje, dat ongeveer een of twee jaar oud is, drie maanden in quarantaine was gezet bij natuurhulpcentrum Opglabeek moest er een nieuw onderkomen voor Chipper worden gezocht. Dat heeft het aapje nu dus gevonden in Kerkrade.

Wennen
GaiaZOO heeft veertien berberapen. Chipper mag daar nog niet bij. Hij moet voorlopig nog even in een apart verblijf zitten. Wel heeft hij door een hekwerk al voorzichtig kennis kunnen maken met de andere berberapen.

Fokprogramma
Als Chipper eenmaal gewend is, is het bedoeling dat hij voor gezinsuitbreiding moet gaan zorgen. De groep berberaapjes bestaat namelijk voor grotendeels uit vrouwtjes. Chipper moet dus uiteindelijk een belangrijke rol gaan spelen in het Europees fokprogramma.

Chipper maakt door het hekwerk voorzichtig kennis met de andere apen.
Foto: GaiaZOO
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen