Overslaan en naar de inhoud gaan

Gabriela Schloesser via shoot-off door in Tokio

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 9:57

Handboogschutter Gabriela Schloesser heeft donderdag de eerste ronde in het individuele toernooi op de Olympische Spelen overleefd.

De in Nuth woonachtige Schloesser versloeg de Russische Svetlana Gomboeva via een shoot-off.

Ontspannen
Schloesser oogde ontspannen in de eerste set en dat droeg ertoe bij dat ze in die set de Russische het nakijken gaf (27-26). Dat kunstje kon ze in de tweede set niet herhalen doordat haar laatste pijl in de acht belandde (26-27), waardoor het na twee sets gelijk stond.

Gelijk
Ook in de derde en vierde set bleken de verschillen bijzonder klein; sterker nog, beide sets eindigden in een gelijke stand, namelijk in 27-27. Set vijf werd daardoor zéér belangrijk en Schloesser schoot daarin haar laatste pijl ternauwernood in de acht, en had geluk dat Gomboeva niet volledig profiteerde: ook set vijf eindigde gelijk (26-26) en dus volgde een shoot-off.

In die shoot-off ging het bij beide schutters om één pijl; Schloesser raakte de negen, Gomboeva kwam niet verder dan de acht. Daardoor mag Schloesser het in de tweede ronde opnemen tegen de Franse Lisa Barbelin

Zilver
Schloesser won zaterdag samen met Steve Wijler, uit Ohé en Laak, al een medaille in de gemengde landenwedstrijd. Het Limburgs duo greep het zilver, op dat moment de eerste Nederlandse medaille op deze Spelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen