Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaat de grootste kermis van Limburg dit jaar door?

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 17:02

De gemeente Weert is voornemens de jaarlijkse kermis op drie locaties plaats te laten vinden. Vanwege onduidelijkheid over de dan geldende coronamaatregelen wordt na de zomer besloten of de kermis doorgaat.

Dat meldt de Weerter wethouder Paul Sterk.

Omheining
De gemeente gaat er nu vanuit dat de kermis op het Bassin, het Kasteelplein en op het grasveld bij de stadsbrug aan de overkant van de Zuid-Willemsvaart gaat plaatsvinden. De beoogde kermis is kleiner van opzet, waardoor er beter rekening gehouden kan worden met coronamaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel. Alle locaties worden omheind met een hek zodat het aantal bezoekers kan worden gereguleerd.

Wethouder Sterk: "Tijdens een reguliere kermis lopen er vele tienduizenden mensen tegelijkertijd door de binnenstad. Op zulke momenten kunnen wij de 1,5 meter afstand die nu geldt tussen bezoekers, echt niet garanderen. We moesten nu de knoop doorhakken om met de voorbereidingen verder te kunnen gaan. De komende weken wordt er hard gewerkt aan de invulling van de drie pleinen."

Selectie
Op de drie locaties kunnen minder attracties komen dan bezoekers gewend zijn. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de selectie van de exploitanten door twee gemeentelijke kermismeesters zal worden gedaan. In maart ging de gemeente al in gesprek met de kermisbonden om de kermis dit jaar wél door te kunnen laten gaan.

Lees ook: Gemeente met vakbonden in gesprek over kermis Weert

'Coronakermis'
De Weerter kermis, die normaal in de laatste week van september plaatsvindt, staat te boek als een van de grootste kermissen van het land en lokt meer dan een half miljoen bezoekers naar de stad. Vorig jaar kon de kermis vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Er werd nog een poging gedaan om een 'coronakermis' te organiseren, maar dat is ook niet gelukt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen