Overslaan en naar de inhoud gaan

G-voetbal voorprogramma voor Roda-Groningen

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 20:47

Twee teams van G-voetballers spelen zondag een officiële wedstrijd tegen elkaar in het Parkstad Limburg Stadion.

De aftrap wordt verricht door Johnny de Mol.

Primeur
Het zijn de gehandicaptenteams van Roda en FC Groningen. Het is voor zover bekend voor het eerst dat G-voetballers op dit niveau tegen elkaar uitkomen. Niet iedere betaald voetbalclub heeft een G-team, dus een onderlinge competitie tussen gehandicapte voetballers is nog niet mogelijk.

Roda en Groningen besloten eerder de G-voetballers tegen elkaar te laten spelen bij hun eerstvolgende onderlinge treffen.

Persconferentie
De wedstrijd duurt twee keer 20 minuten en na afloop is er zelfs een persconferentie gepland voor de voetballers die geestelijk of lichamelijk gehandicapt zijn. De twee teams treden aan in de clubkleuren van Roda en Groningen. Voor het zingen van het Limburgs volkslied krijgt Jack Vinders assistentie van een zanger met een beperking

Publiek
Een woordvoerder van Roda laat weten dat dit de uitgelezen kans is om het G-voetbal onder de aandacht te brengen van een groter publiek. De wedstrijd begint om 14:45 uur. Twee uur later begint het competitieduel tussen Roda en Groningen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je, klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Johnny de Mol trapt Roda-Groningen voor G-teams af
Roda JC eert trouwe aanhang
Ook Monteyne sluit aan bij Roda JC
Uitstel van besluit over hulp gemeente aan Roda JC
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen