Overslaan en naar de inhoud gaan

FvD Limburg: 'Gedoe partijtop onhandig in onderhandelingen'

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 15:45

De fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Limburg is niet blij met het geruzie binnen de partijtop.

Dat zegt Ruud Burlet tegen L1.

Beeldvorming
"Het is heel jammer dat het nu gebeurt, wat we zitten in een onderhandelingsfase in Limburg. En het helpt natuurlijk niet mee in de beeldvorming van een rustige, stabiele partij", zegt Burlet. "Een broedende kip moet je niet storen."

Ruzie
Het conflict tussen partijleider Thierry Baudet en medeoprichter Henk Otten is de oorzaak van de ruzie binnen de gelederen. Donderdagavond stapte Otten op als bestuurslid, nadat er discussie was ontstaan tussen hem en Baudet. Eerst over de koers van de partij, vervolgens over een vertrouwensbreuk, ontstaan door een vergoeding van ruim 30.000 euro die Otten zichzelf zou hebben uitgekeerd uit de partijkas.

Positief
"Ik hoop dat de andere partijen in de provincie zien dat hier de rust wel zit en dat ze bereid zijn om verder te praten", zegt Burlet. "Je moet ons rust gunnen. Maar ik ontvang vooral positief medeleven. Nog geen negatieve reacties. Dus in dat opzicht ben ik positief verrast," aldus de Limburgse fractievoorzitter van Forum voor Democratie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen