Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

FvD Limburg: 'Gedoe partijtop onhandig in onderhandelingen'

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 15:45

De fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Limburg is niet blij met het geruzie binnen de partijtop.

Dat zegt Ruud Burlet tegen L1.

Beeldvorming
"Het is heel jammer dat het nu gebeurt, wat we zitten in een onderhandelingsfase in Limburg. En het helpt natuurlijk niet mee in de beeldvorming van een rustige, stabiele partij", zegt Burlet. "Een broedende kip moet je niet storen."

Ruzie
Het conflict tussen partijleider Thierry Baudet en medeoprichter Henk Otten is de oorzaak van de ruzie binnen de gelederen. Donderdagavond stapte Otten op als bestuurslid, nadat er discussie was ontstaan tussen hem en Baudet. Eerst over de koers van de partij, vervolgens over een vertrouwensbreuk, ontstaan door een vergoeding van ruim 30.000 euro die Otten zichzelf zou hebben uitgekeerd uit de partijkas.

Positief
"Ik hoop dat de andere partijen in de provincie zien dat hier de rust wel zit en dat ze bereid zijn om verder te praten", zegt Burlet. "Je moet ons rust gunnen. Maar ik ontvang vooral positief medeleven. Nog geen negatieve reacties. Dus in dat opzicht ben ik positief verrast," aldus de Limburgse fractievoorzitter van Forum voor Democratie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen