Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

FvD-lijsttrekker Burlet: We hebben geen breekpunten

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 17:50

Forum voor Democratie zegt op voorhand geen breekpunten te hebben voor de komende coalitieonderhandelingen op het Limburgs gouvernement.

Dat zei lijsttrekker Ruud Burlet van de grote winnaar van de Statenverkiezingen van woensdag tegen L1.

Niemand uitsluiten
Volgens Burlet is het nog te vroeg om het over breekpunten te hebben, aangezien de gesprekken nog niet gestart zijn. "Het heeft nog geen zin om daarover na te denken, maar op voorhand sluiten we niets en niemand uit. We hebben geen breekpunten."

Klimaat
De partij zette landelijk in de campagne vooral in op onder meer het klimaatakkoord, wat volgens het FvD onnodig duur is. Dat blijft een van de stokpaardjes van de partij in de onderhandelingen, maar Burlet wil het dus op voorhand niet zien als breekpunt. "Zover is het nog lang niet", legt de Geleense ondernemer uit. "We gaan de gesprekken aan en kijken waar we uitkomen. Andere partijen moeten zich ook realiseren dat het volk verandering wil."

Formatie
Forum voor Democratie komt met zeven zetels in het gouvernement. Vrijdag zal de formatie van start gaan als alle lijsttrekkers met informateur Ger Koopmans (CDA) in gesprek gaan.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen