Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusierel Heerlen en Landgraaf splijt CDA-Limburg

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 21:43

De voorgenomen fusie van Heerlen en Landgraaf dreigt ook het Limburgse CDA te splijten.

Het CDA-Landgraaf wil namelijk dat de ledenvergadering van het CDA-Limburg zich zaterdag uitspreekt voor uitstel van het besluit over die fusie.

Lees ook: Landgraaf nog een week in spanning over fusie met Heerlen

Vertrouwen
Het heeft daarover een motie ingediend. Daarin staat dat er eerst een gedegen onderzoek moet komen naar het draagvlak voor een fusie onder de bevolking. In de motie wordt de CDA-fractie in het Limburgs Parlement opgeroepen die lijn te volgen. "Anders zullen vele tienduizenden inwoners van Landgraaf en andere gemeenten in Parkstad hun vertrouwen in de politiek en met name in het CDA-Limburg volledig en voor lange tijd onherstelbaar verliezen", zo staat in de motie.

Draagvlak
Het bestuur van het CDA-Limburg ontraadt de motie. Zij noemt het een taak van de fractie om een besluit te nemen en niet van een ledenvergadering van het CDA-Limburg. Bovendien hebben volksvertegenwoordigers zich wel degelijk een beeld kunnen vormen over het draagvlak voor een fusie. Ook al is er geen objectieve meting georganiseerd, bijvoorbeeld via een referendum, aldus het CDA-bestuur.

De ledenvergadering van het CDA-Limburg wordt zaterdag gehouden in Weert.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA: herindeling 'te snel en met onvoldoende draagvlak'
Referendum in Landgraaf over fusie met Heerlen
Draagvlak in raad Landgraaf voor fusie kalft af
Directeur Roda: 'Kerkrade mee in fusie Heerlen-Landgraaf'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen