Sittard-Geleen Geleen-Noord

Mogelijk nieuwe naam voor Sittard-Geleen

De nieuwe coalitie in Sittard-Geleen heeft afgesproken de naam van de gemeente te veranderen als daar genoeg draagvlak voor is.

Beekdaelen wijst verkenners nieuwe fusiegemeente aan

In de nieuwe fusiegemeente Beekdaelen gaan Ben van Essen en Bart Swanenvleugel aan de slag als zogeheten verkenners. Zij moeten een concept-raadsprogramma opstellen en bekijken welke partijen op basis daarvan willen besturen.

Beekdaelen naar de stembus: wat brengt de toekomst?

De verkiezingskoorts stijgt in Nuth, Onderbanken en Schinnen. Op 1 januari 2019 fuseren deze drie gemeenten tot Beekdaelen.

Ook Eerste Kamer stemt in met fusie Beekdaelen

De Eerste kamer heeft dinsdag ingestemd met de fusie van Onderbanken, Schinnen en Nuth. Vanaf 1 januari 2019 gaan de drie gemeenten samen verder als de gemeente Beekdaelen.

Honderden zienswijzen over fusie Heerlen en Landgraaf

Bij de provincie zijn 500 officiële reacties binnen gekomen op de voorgenomen fusie van Heerlen en Landgraaf.

Provincie zet fusie Heerlen en Landgraaf door

Het provinciebestuur koerst definitief aan op een fusie van de gemeenten Heerlen en Landgraaf.

Nuth-Schinnen-Onderbanken kiest voor Beekdaelen als naam

Beekdaelen is de nieuwe naam van de fusiegemeente tussen Nuth, Schinnen en Onderbanken.

Kwartiermaker aangesteld voor nieuwe fusiegemeente

Nico van den Bergh is aangesteld als kwartiermaker voor de nieuwe fusiegemeente van Onderbanken, Schinnen en Nuth.

Borden 'gemeente Parkstad' geplaatst voor fusie

Op verschillende plekken in de regio Parkstad duiken nieuwe plaatsnaamborden op. Jonge Democraten Limburg heeft borden met 'gemeente Parkstad' geplaatst vóór de fusie tussen Heerlen en Landgraaf.

Fusiegemeente experimenteert met bestuursvernieuwing

De toekomstige nieuwe fusiegemeente van Onderbanken, Nuth en Schinnen wil experimenteren met nieuwe vormen van bestuur en dienstverlening aan de burgers.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten