Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie ophanden: megahockeyclub lonkt in Venlo

Geplaatst opwoensdag 6 november 2019 - 23:02

Drie Venlose hockeyclubs gaan zo goed als zeker fuseren.

De leden van de Venlose Hockeyclub en de Tegelse Hockeyclub hebben in een bijzondere algemene vergadering al het groene licht gegeven voor het samengaan van de drie clubs. Naar verwachting zetten vrijdag ook de leden van de Hockeyclub Blerick het sein op groen.

Niet gedwongen
Volgens Thomas Vossen van de Tegelse Hockeyclub is er geen sprake van een ‘gedwongen’ huwelijk. Hij vertelt dat het om drie sterke hockeyverenigingen gaat die voor dezelfde uitdaging staan. Door de krachten te bundelen denken de drie verenigingen die uitdaging aan te kunnen gaan en op de toekomst voorbereid te zijn.

1900 spelende leden
Het is de bedoeling dat de fusieclub, waarvan de naam nog niet bekend is, vanaf het seizoen 2020-2021 met zo’n 1800 à 1900 spelende leden aan de competitie gaat deelnemen. Dat moet dan op Sportpark Vrijenbroek, de huidige thuisbasis van de Tegelse Hockeyclub gaan gebeuren. Dat complex ligt centraal en zal daarvoor met enkele velden uitgebreid moeten worden.

1,4 miljoen euro
In een tweede fase moet er nog een veld bijkomen, moet de kleedaccommodatie uitgebreid worden en een nieuw clubhuis gerealiseerd worden. Voor die aanpassingen heeft het college van Venlo een bedrag van 1,4 miljoen euro uitgetrokken en moeten de verenigingen eigendommen afstoten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV