Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie ophanden: megahockeyclub lonkt in Venlo

Geplaatst opwoensdag 6 november 2019 - 23:02

Drie Venlose hockeyclubs gaan zo goed als zeker fuseren.

De leden van de Venlose Hockeyclub en de Tegelse Hockeyclub hebben in een bijzondere algemene vergadering al het groene licht gegeven voor het samengaan van de drie clubs. Naar verwachting zetten vrijdag ook de leden van de Hockeyclub Blerick het sein op groen.

Niet gedwongen
Volgens Thomas Vossen van de Tegelse Hockeyclub is er geen sprake van een ‘gedwongen’ huwelijk. Hij vertelt dat het om drie sterke hockeyverenigingen gaat die voor dezelfde uitdaging staan. Door de krachten te bundelen denken de drie verenigingen die uitdaging aan te kunnen gaan en op de toekomst voorbereid te zijn.

1900 spelende leden
Het is de bedoeling dat de fusieclub, waarvan de naam nog niet bekend is, vanaf het seizoen 2020-2021 met zo’n 1800 à 1900 spelende leden aan de competitie gaat deelnemen. Dat moet dan op Sportpark Vrijenbroek, de huidige thuisbasis van de Tegelse Hockeyclub gaan gebeuren. Dat complex ligt centraal en zal daarvoor met enkele velden uitgebreid moeten worden.

1,4 miljoen euro
In een tweede fase moet er nog een veld bijkomen, moet de kleedaccommodatie uitgebreid worden en een nieuw clubhuis gerealiseerd worden. Voor die aanpassingen heeft het college van Venlo een bedrag van 1,4 miljoen euro uitgetrokken en moeten de verenigingen eigendommen afstoten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen