Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie Nuth-Schinnen-Onderbanken valt niet overal goed

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 18:07

Het nieuws dat de gemeente Nuth opgaat in de nieuw te vormen fusiegemeente Schinnen-Onderbanken is woensdag niet bij iedereen even goed ontvangen.

In Hulsberg vindt men het vreemd dat er wordt samengewerkt met Onderbanken en niet met Valkenburg, waar de inwoners veel meer mee hebben.

Ver
"Het is zo ver weg. Onderbanken zegt ons helemaal niets", laat een inwoner weten. Een andere inwoner sluit zich daar helemaal bij aan. "Als ik de keuze mocht maken waren we naar Valkenburg gegaan. Daar horen we vind ik ook bij."

Positiever
Aan de andere kant van de nieuwe fusiegemeente, 25 minuten rijden verderop in Schinveld, is men een beetje positiever. "Hoe groter de gemeente hoe beter. Al die kleine gemeenten kunnen zelf niet meer rondkomen". Toch heerst ook hier argwaan. "Ik vind Hulsberg of Nuth ver weg. Met Brunssum hebben we denk ik iets meer gemeenschappelijk."

Onderbanken
Dinsdagavond stemde de gemeenteraad van Nuth nipt voor de fusie met negen tegen zeven stemmen. Coalitiepartij VVD was de beslissende factor. Die partij sloot zich aan bij de oppositie. De overige coalitiepartijen CDA, GroenLinks en Leefbaar Nuth waren tegen een toekomstige fusie. Zij wilden samenwerken met de gemeenten Voerendaal en Simpelveld.

Lees ook: Nuth wil fuseren met Onderbanken en Schinnen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen
Drie Limburgse gemeenten gaan twee keer naar de stembus
'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen