Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie Nuth-Schinnen-Onderbanken valt niet overal goed

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 18:07

Het nieuws dat de gemeente Nuth opgaat in de nieuw te vormen fusiegemeente Schinnen-Onderbanken is woensdag niet bij iedereen even goed ontvangen.

In Hulsberg vindt men het vreemd dat er wordt samengewerkt met Onderbanken en niet met Valkenburg, waar de inwoners veel meer mee hebben.

Ver
"Het is zo ver weg. Onderbanken zegt ons helemaal niets", laat een inwoner weten. Een andere inwoner sluit zich daar helemaal bij aan. "Als ik de keuze mocht maken waren we naar Valkenburg gegaan. Daar horen we vind ik ook bij."

Positiever
Aan de andere kant van de nieuwe fusiegemeente, 25 minuten rijden verderop in Schinveld, is men een beetje positiever. "Hoe groter de gemeente hoe beter. Al die kleine gemeenten kunnen zelf niet meer rondkomen". Toch heerst ook hier argwaan. "Ik vind Hulsberg of Nuth ver weg. Met Brunssum hebben we denk ik iets meer gemeenschappelijk."

Onderbanken
Dinsdagavond stemde de gemeenteraad van Nuth nipt voor de fusie met negen tegen zeven stemmen. Coalitiepartij VVD was de beslissende factor. Die partij sloot zich aan bij de oppositie. De overige coalitiepartijen CDA, GroenLinks en Leefbaar Nuth waren tegen een toekomstige fusie. Zij wilden samenwerken met de gemeenten Voerendaal en Simpelveld.

Lees ook: Nuth wil fuseren met Onderbanken en Schinnen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen
Drie Limburgse gemeenten gaan twee keer naar de stembus
'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen