Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie Nuth-Schinnen-Onderbanken valt niet overal goed

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 18:07

Het nieuws dat de gemeente Nuth opgaat in de nieuw te vormen fusiegemeente Schinnen-Onderbanken is woensdag niet bij iedereen even goed ontvangen.

In Hulsberg vindt men het vreemd dat er wordt samengewerkt met Onderbanken en niet met Valkenburg, waar de inwoners veel meer mee hebben.

Ver
"Het is zo ver weg. Onderbanken zegt ons helemaal niets", laat een inwoner weten. Een andere inwoner sluit zich daar helemaal bij aan. "Als ik de keuze mocht maken waren we naar Valkenburg gegaan. Daar horen we vind ik ook bij."

Positiever
Aan de andere kant van de nieuwe fusiegemeente, 25 minuten rijden verderop in Schinveld, is men een beetje positiever. "Hoe groter de gemeente hoe beter. Al die kleine gemeenten kunnen zelf niet meer rondkomen". Toch heerst ook hier argwaan. "Ik vind Hulsberg of Nuth ver weg. Met Brunssum hebben we denk ik iets meer gemeenschappelijk."

Onderbanken
Dinsdagavond stemde de gemeenteraad van Nuth nipt voor de fusie met negen tegen zeven stemmen. Coalitiepartij VVD was de beslissende factor. Die partij sloot zich aan bij de oppositie. De overige coalitiepartijen CDA, GroenLinks en Leefbaar Nuth waren tegen een toekomstige fusie. Zij wilden samenwerken met de gemeenten Voerendaal en Simpelveld.

Lees ook: Nuth wil fuseren met Onderbanken en Schinnen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen
Drie Limburgse gemeenten gaan twee keer naar de stembus
'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'
Herindeling in Zuid-Limburg blijft beperkt
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV