Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie maakt BVB Substrates grote speler op Europese markt

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 17:17

BVB Substrates uit Grubbenvorst gaat samen verder met het Finse Kekkilä. Door de fusie groeit het bedrijf uit tot een grote speler op de Europese markt voor verrijkte potgrond.

Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Kekkilä-BVB. De fusie heeft geen gevolgen voor de 280 medewerkers. Ook blijven de directies, locaties en bedrijfsnamen bestaan.

Joint venture
Kekkila en BVB kennen elkaar al jaren. Het Finse bedrijf is een toeleverancier van grondstoffen van BVB. Het nieuwe bedrijf wordt een joint venture waarbij het Finse moederbedrijf Vapo Oy een meerderheidsbelang van 70 procent krijgt en BVB Substrates 30 procent.

Globalisering
Volgens topman Peter Jan Kuipers van BVB is de fusie van groot belang voor het bedrijf. "De globalisering en de dynamische wereldeconomie vragen om spelers van formaat. Wereldspelers die in staat zijn in te spelen op de vraag van de toekomst, de schaalvergroting en de nieuwe eisen van de afnemers", stelt Kuipers. "De fusie geeft ons de productiecapaciteit die nodig is om de wereldmarkten te blijven bedienen."

Expertise
Vooral op het gebied van productontwikkeling moeten de twee bedrijven elkaar gaan versterken. Kuipers: "Door gebruik te maken van elkaars expertise en onderzoeksfaciliteiten kunnen we onze R&D naar een nóg hoger niveau tillen."

BVB Substrates heeft vestigingen in Grubbenvorst, De Lier, Heemsterveen, Bedburg in Duitsland en het Zweedse Bredaryd. Het nieuwe bedrijf heeft 500 medewerkers en een omzet van 250 miljoen Euro.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen