Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie maakt BVB Substrates grote speler op Europese markt

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 17:17

BVB Substrates uit Grubbenvorst gaat samen verder met het Finse Kekkilä. Door de fusie groeit het bedrijf uit tot een grote speler op de Europese markt voor verrijkte potgrond.

Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Kekkilä-BVB. De fusie heeft geen gevolgen voor de 280 medewerkers. Ook blijven de directies, locaties en bedrijfsnamen bestaan.

Joint venture
Kekkila en BVB kennen elkaar al jaren. Het Finse bedrijf is een toeleverancier van grondstoffen van BVB. Het nieuwe bedrijf wordt een joint venture waarbij het Finse moederbedrijf Vapo Oy een meerderheidsbelang van 70 procent krijgt en BVB Substrates 30 procent.

Globalisering
Volgens topman Peter Jan Kuipers van BVB is de fusie van groot belang voor het bedrijf. "De globalisering en de dynamische wereldeconomie vragen om spelers van formaat. Wereldspelers die in staat zijn in te spelen op de vraag van de toekomst, de schaalvergroting en de nieuwe eisen van de afnemers", stelt Kuipers. "De fusie geeft ons de productiecapaciteit die nodig is om de wereldmarkten te blijven bedienen."

Expertise
Vooral op het gebied van productontwikkeling moeten de twee bedrijven elkaar gaan versterken. Kuipers: "Door gebruik te maken van elkaars expertise en onderzoeksfaciliteiten kunnen we onze R&D naar een nóg hoger niveau tillen."

BVB Substrates heeft vestigingen in Grubbenvorst, De Lier, Heemsterveen, Bedburg in Duitsland en het Zweedse Bredaryd. Het nieuwe bedrijf heeft 500 medewerkers en een omzet van 250 miljoen Euro.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen