Overslaan en naar de inhoud gaan

Fusie L1 en Omroep Brabant van de baan

Geplaatst opdonderdag 1 maart 2018 - 13:38

Er komt geen bestuurlijke fusie tussen de regionale omroepen L1 en Omroep Brabant.

Stichting Omroep Limburg (SOL), eigenaar van de zendmachtiging van L1, vindt het niet verantwoord om het beheer van de zendmachtiging uit handen te geven. Daarmee zou het behoud van de regionale identiteit van L1 in het geding kunnen komen, zo heeft SOL duidelijk gemaakt aan de Raad van Commissarissen en directie van L1.

Limburgs bestuur
Omroep Brabant weigert mee te werken aan een fusie-constructie waarbij het beheer van de Limburgse zendmachtiging in handen blijft van een Limburgs bestuur, zo staat in het persbericht van SOL.

Teleurstelling
Jan Simons, voorzitter van de Raad van Commissarissen van L1, reageert teleurgesteld op het niet doorgaan van de fusie. "Het is jammer dat dit de uitkomst is", zegt hij. "We hebben als Raad van Commissarissen ingezet op een realiseerbare fusie, die vooral gelet op de bezuinigingen in de toekomst, van groot belang is."

Toekomst
"Omroep Brabant is verrast door de mededeling van L1 dat de bestuurlijke fusie tussen beide omroepbedrijven niet doorgaat", laat Henk Lemckert, directeur van Omroep Brabant, in een schriftelijke reactie weten. "Omroep Brabant leefde in de veronderstelling dat er nog gesprekken gaande waren. Dat L1 de gesprekken heeft stilgelegd, neemt Omroep Brabant voor kennisgeving aan." Hij vindt het jammer dat de verschillen van inzicht te groot zijn. "Door het mislukken van deze fusie wordt vooral de toekomst van de regionale journalistiek getroffen."

Vertraging
Eerder liep de bestuurlijke fusie al vertraging op. Zendmachtiginghouder SOL wilde zelf een vinger in de pap houden als beide omroepen besluiten om intensief te gaan samenwerken. Die samenwerking zou begin dit jaar moeten ingaan.

Lees ook: Stichting niet eens met fusieplan L1 en Omroep Brabant

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen