Landgraaf krijgt tik op vingers van Nationale Ombudsman

De Nationale Ombudsman heeft de gemeente Landgraaf op de vingers getikt, omdat het twee jaar geleden het herindelingsplan van de gemeente niet ter inzage heeft gelegd.

'PVV laat Heerlen en Landgraaf schieten door fusiegedoe'

Vanwege de onverwachte wending rond de fusie van Landgraaf en Heerlen, doet de PVV niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in deze gemeenten.

'Minister moet voortouw nemen in fusieplannen Parkstad'

Coalitiepartijen VVD en D66 in het Limburgs Parlement vinden dat de provincie niet meer voorop moet lopen bij een herindeling in Parkstad.

'Ordinair powerplay bij fusieplan Heerlen-Landgraaf'

Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) had zelf kunnen inzien dat de herindeling van Heerlen en Landgraaf zou stranden. Dat concludeerde hoogleraar bestuursrecht Raymond Schlössels zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Teleurgestelde Koopmans zag besluit minister niet aankomen

Gedeputeerde Ger Koopmans zag niet aankomen dat minister Ollongren een streep zou zetten tussen de fusieplannen Heerlen-Landgraaf.

Gemeente Heerlen teleurgesteld over besluit fusie

De gemeente Heerlen heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van minister Kajsa Ollongren om een streep te zetten door de fusie Heerlen-Landgraaf.

Raad van State noemt procedure herindeling onzorgvuldig

De Raad van State heeft flinke kritiek geuit op de procedure rondom de herindeling Heerlen-Landgraaf.

Geen fusie Heerlen-Landgraaf: zo wordt er gereageerd

De fusie tussen Heerlen en Landgraaf is voorlopig van de baan. De minister heeft het besluit om tot een herindeling te komen vernietigd.

Gedeputeerde Staten: 'Minister moet regie Parkstad pakken'

De minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren moet nu zelf de regie pakken om te komen tot de versterking van de bestuurskracht in de regio Parkstad.

Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

De herindeling Heerlen-Landgraaf gaat niet door. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bepaald.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV