Landgraaf krijgt tik op vingers van Nationale Ombudsman

De Nationale Ombudsman heeft de gemeente Landgraaf op de vingers getikt, omdat het twee jaar geleden het herindelingsplan van de gemeente niet ter inzage heeft gelegd.

'PVV laat Heerlen en Landgraaf schieten door fusiegedoe'

Vanwege de onverwachte wending rond de fusie van Landgraaf en Heerlen, doet de PVV niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in deze gemeenten.

'Minister moet voortouw nemen in fusieplannen Parkstad'

Coalitiepartijen VVD en D66 in het Limburgs Parlement vinden dat de provincie niet meer voorop moet lopen bij een herindeling in Parkstad.

'Ordinair powerplay bij fusieplan Heerlen-Landgraaf'

Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) had zelf kunnen inzien dat de herindeling van Heerlen en Landgraaf zou stranden. Dat concludeerde hoogleraar bestuursrecht Raymond Schlössels zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Teleurgestelde Koopmans zag besluit minister niet aankomen

Gedeputeerde Ger Koopmans zag niet aankomen dat minister Ollongren een streep zou zetten tussen de fusieplannen Heerlen-Landgraaf.

Gemeente Heerlen teleurgesteld over besluit fusie

De gemeente Heerlen heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van minister Kajsa Ollongren om een streep te zetten door de fusie Heerlen-Landgraaf.

Raad van State noemt procedure herindeling onzorgvuldig

De Raad van State heeft flinke kritiek geuit op de procedure rondom de herindeling Heerlen-Landgraaf.

Geen fusie Heerlen-Landgraaf: zo wordt er gereageerd

De fusie tussen Heerlen en Landgraaf is voorlopig van de baan. De minister heeft het besluit om tot een herindeling te komen vernietigd.

Gedeputeerde Staten: 'Minister moet regie Parkstad pakken'

De minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren moet nu zelf de regie pakken om te komen tot de versterking van de bestuurskracht in de regio Parkstad.

Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

De herindeling Heerlen-Landgraaf gaat niet door. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bepaald.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten