Landgraaf krijgt tik op vingers van Nationale Ombudsman

De Nationale Ombudsman heeft de gemeente Landgraaf op de vingers getikt, omdat het twee jaar geleden het herindelingsplan van de gemeente niet ter inzage heeft gelegd.

'PVV laat Heerlen en Landgraaf schieten door fusiegedoe'

Vanwege de onverwachte wending rond de fusie van Landgraaf en Heerlen, doet de PVV niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in deze gemeenten.

'Minister moet voortouw nemen in fusieplannen Parkstad'

Coalitiepartijen VVD en D66 in het Limburgs Parlement vinden dat de provincie niet meer voorop moet lopen bij een herindeling in Parkstad.

'Ordinair powerplay bij fusieplan Heerlen-Landgraaf'

Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) had zelf kunnen inzien dat de herindeling van Heerlen en Landgraaf zou stranden. Dat concludeerde hoogleraar bestuursrecht Raymond Schlössels zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Teleurgestelde Koopmans zag besluit minister niet aankomen

Gedeputeerde Ger Koopmans zag niet aankomen dat minister Ollongren een streep zou zetten tussen de fusieplannen Heerlen-Landgraaf.

Gemeente Heerlen teleurgesteld over besluit fusie

De gemeente Heerlen heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van minister Kajsa Ollongren om een streep te zetten door de fusie Heerlen-Landgraaf.

Raad van State noemt procedure herindeling onzorgvuldig

De Raad van State heeft flinke kritiek geuit op de procedure rondom de herindeling Heerlen-Landgraaf.

Geen fusie Heerlen-Landgraaf: zo wordt er gereageerd

De fusie tussen Heerlen en Landgraaf is voorlopig van de baan. De minister heeft het besluit om tot een herindeling te komen vernietigd.

Gedeputeerde Staten: 'Minister moet regie Parkstad pakken'

De minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren moet nu zelf de regie pakken om te komen tot de versterking van de bestuurskracht in de regio Parkstad.

Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

De herindeling Heerlen-Landgraaf gaat niet door. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bepaald.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts