Overslaan en naar de inhoud gaan

Funsen opnieuw tezamen in Venlo

Geplaatst opvrijdag 14 september 2018 - 8:52

Na een onderbreking van een jaar wordt zondag in Venlo de tweede Wereld Funs Dag gehouden.

Dat is een dag voor mensen die de voornaam Funs dragen. De organisatie wil mensen en dieren 'met deze prachtige voornaam' eren.

Meer Funsen
Ze hopen het recordaantal Funsen dat de eerste editie bezocht te overtreffen. Toen kwamen 54 Funsen en twee honden met deze naam naar de feestelijke dag. Volgens initiatiefnemer Funs Pollux wierp de dag meteen zijn vruchten af. Het jaar daarna werden er 50% meer Funsen geboren. "Drie in plaats van twee."

Lees ook: Alle Funsen verzamelen: er komt opnieuw een Wereld Funs Dag

Opperfuns
De Wereld Funs Dag vindt plaats op de verjaardag van de 'opper-Funs'. Zanger/regisseur Funs van Grinsven, schrijver van het liedje Venlo, stedje van lol en plezeer zou komende zondag 110 jaar oud zijn geworden.

Zuid-Limburg
De naam
Funs is oorspronkelijk Noord-Limburgs, maar komt ook in Zuid-Limburg voor. De organisatie overweegt daarom om de volgende Wereld Funsdag daar te houden, zegt Pollux.

Luister ook: Wereld Funs Dag: 50 procent meer Funsen geboren

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen