Overslaan en naar de inhoud gaan

Funsen opnieuw tezamen in Venlo

Geplaatst opvrijdag 14 september 2018 - 8:52

Na een onderbreking van een jaar wordt zondag in Venlo de tweede Wereld Funs Dag gehouden.

Dat is een dag voor mensen die de voornaam Funs dragen. De organisatie wil mensen en dieren 'met deze prachtige voornaam' eren.

Meer Funsen
Ze hopen het recordaantal Funsen dat de eerste editie bezocht te overtreffen. Toen kwamen 54 Funsen en twee honden met deze naam naar de feestelijke dag. Volgens initiatiefnemer Funs Pollux wierp de dag meteen zijn vruchten af. Het jaar daarna werden er 50% meer Funsen geboren. "Drie in plaats van twee."

Lees ook: Alle Funsen verzamelen: er komt opnieuw een Wereld Funs Dag

Opperfuns
De Wereld Funs Dag vindt plaats op de verjaardag van de 'opper-Funs'. Zanger/regisseur Funs van Grinsven, schrijver van het liedje Venlo, stedje van lol en plezeer zou komende zondag 110 jaar oud zijn geworden.

Zuid-Limburg
De naam
Funs is oorspronkelijk Noord-Limburgs, maar komt ook in Zuid-Limburg voor. De organisatie overweegt daarom om de volgende Wereld Funsdag daar te houden, zegt Pollux.

Luister ook: Wereld Funs Dag: 50 procent meer Funsen geboren

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen