Overslaan en naar de inhoud gaan

Fulltime avonturier trekt met kameel Einstein door provincie

Geplaatst opdinsdag 6 juli 2021 - 22:39

In Panningen liep dinsdag een wandelaar die normaliter in de woestijn of dierentuin is te zien: kameel Einstein. Tamar Valkenier (35) trekt met het woestijndier door het land.

Dinsdag ging de route van Kronenberg naar Panningen.

Route
De tocht begon ruim tien weken geleden in Sittard. Via een route door de duinen is Valkenier met het woestijndier aan haar zijde weer bijna terug op de plek waar ze begon. "Het is inmiddels de meest gefotografeerde kameel van de wereld", grapt Valkenier, die eerder als sterrenchef in een restaurant en later als recherchepsycholoog bij de politie werkte. "Het is leuk dat ik het plezier kan delen met het hele land."

Video: Omroep P&M

Kopen
De Haarlemse hoefde niet lang na te denken om op dit idee te komen. De dertiger, die zes jaar geleden al haar bezittingen verkocht en besloot fulltime avonturier te worden, liep namelijk al eens in Mongoliƫ met een kameel. Toen ze weer terug in Nederland was, vroeg ze zich af of ze ook hier met zo'n beest kon lopen. "Ik dacht: dat lukt vast niet. Ik ga eens Googlen en voordat ik het wist, had ik een kameel gekocht."

Slaapplekken
De avonturier betrekt de samenleving bij haar tocht, want de maaltijden verzamelt ze tijdens de rit. Met een oproep via Facebook en Instagram zoekt ze eet- en slaapplekken. Ze kreeg talloze reacties, waaronder van Ine Jacobs uit Panningen. Zij bood Valkenier en haar viervoeter een slaapplek aan.

De kameel eet onderweg van de berm.

Liefdesverdriet
Woensdag vertrekt het gezelschap naar Reuver, waar de tocht wordt voortgezet. Maandag komt ze aan in Sittard. Daar nemen de twee afscheid van elkaar. "Dan kan het liefdesverdriet beginnen", reageert de fulltime avonturier, zoals ze zichzelf noemt.

Einstein wordt geplaatst bij een kudde die ingezet wordt op een zorgboerderij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen