Overslaan en naar de inhoud gaan

Frustratie bij horeca in Maastricht over onduidelijkheid

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 14:28

Meerdere horeca-ondernemers aan het Vrijthof in Maastricht zijn niet te spreken over de trage besluitvorming van de gemeente rond de uitbreiding van de terrassen.

Ze willen graag duidelijkheid over wat er wel en niet mogelijk is voor de opening van de terrassen aanstaande maandag.

Vraagtekens
"In andere steden wordt al weken met de ondernemers meegedacht. In Maastricht, op het Vrijthof, is dat niet het geval", vertelt Pascal Goubet van Grand Café D'n Ingel. De frustratie is daarom groot. "We willen duidelijkheid. En er is haast bij. We moeten nog van alles regelen en bestellen voor we open kunnen gaan."

Zeven horeca-ondernemers hadden daarom maandag op het Vrijthof een gesprek met burgemeester Annemarie Penn.

Boze ondernemers horecaondernemers burgemeester Penn-te Strake Maastricht (25 mei 2020)
Foto: L1 (Esther Raats)

Duidelijkheid
Penn begrijpt de frustratie en hoopte met het gesprek de ondernemers alvast wat duidelijkheid te geven. "Het is wel belangrijk dat ze tijd genoeg hebben om alles te regelen. Ze moeten ook hun leveranciers opdrachten geven. Er zit haast op."

Ze legde alvast uit hoe de voetpaden gaan lopen en beloofde hen dat de knoop vandaag nog doorgehakt wordt. Maandagmiddag ligt er een plan klaar waarin exact staat wat er kan en hoeveel ze van het Vrijthof mogen gebruiken om hun terras uit te breiden.

Lastige balans
"Het uitgangspunt is voor mij de drukte", zei Annemarie Penn. "In eerste instantie ligt die verantwoordelijkheid bij elke Nederlander en Belg voor zich. Maar de ondernemers zijn verantwoordelijk dat alles op hun eigen terras en in hun eigen etablissement volgens de regels verloopt."

Er lopen volgens de burgemeester geen extra beveiligers of politieagenten rond om te checken of alles bij de horeca volgens de regels gebeurt.

Onder voorbehoud
Henri Hochstenbag van Café In Den Ouden Vogelstruys was tevreden met de uitkomst van het gesprek. Hoewel alles nog onder voorbehoud is, werd er wel al veel duidelijk. "De straat zal vrij blijven, zodat de hulpdiensten wel bij ons pand kunnen komen. Maar het voetpad voor de panden wordt opgeheven. En we krijgen een extra stuk terras aan de overzijde."

Later op de dag worden nog een aantal beslissingen bekend, over bijvoorbeeld het gebruik van tussenschotten tussen tafels. Daarna kunnen de ondernemers echt aan de slag om het terras klaar te maken voor pinkstermaandag.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen