Overslaan en naar de inhoud gaan

Frustratie bij horeca in Maastricht over onduidelijkheid

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 14:28

Meerdere horeca-ondernemers aan het Vrijthof in Maastricht zijn niet te spreken over de trage besluitvorming van de gemeente rond de uitbreiding van de terrassen.

Ze willen graag duidelijkheid over wat er wel en niet mogelijk is voor de opening van de terrassen aanstaande maandag.

Vraagtekens
"In andere steden wordt al weken met de ondernemers meegedacht. In Maastricht, op het Vrijthof, is dat niet het geval", vertelt Pascal Goubet van Grand Café D'n Ingel. De frustratie is daarom groot. "We willen duidelijkheid. En er is haast bij. We moeten nog van alles regelen en bestellen voor we open kunnen gaan."

Zeven horeca-ondernemers hadden daarom maandag op het Vrijthof een gesprek met burgemeester Annemarie Penn.

Boze ondernemers horecaondernemers burgemeester Penn-te Strake Maastricht (25 mei 2020)
Foto: L1 (Esther Raats)

Duidelijkheid
Penn begrijpt de frustratie en hoopte met het gesprek de ondernemers alvast wat duidelijkheid te geven. "Het is wel belangrijk dat ze tijd genoeg hebben om alles te regelen. Ze moeten ook hun leveranciers opdrachten geven. Er zit haast op."

Ze legde alvast uit hoe de voetpaden gaan lopen en beloofde hen dat de knoop vandaag nog doorgehakt wordt. Maandagmiddag ligt er een plan klaar waarin exact staat wat er kan en hoeveel ze van het Vrijthof mogen gebruiken om hun terras uit te breiden.

Lastige balans
"Het uitgangspunt is voor mij de drukte", zei Annemarie Penn. "In eerste instantie ligt die verantwoordelijkheid bij elke Nederlander en Belg voor zich. Maar de ondernemers zijn verantwoordelijk dat alles op hun eigen terras en in hun eigen etablissement volgens de regels verloopt."

Er lopen volgens de burgemeester geen extra beveiligers of politieagenten rond om te checken of alles bij de horeca volgens de regels gebeurt.

Onder voorbehoud
Henri Hochstenbag van Café In Den Ouden Vogelstruys was tevreden met de uitkomst van het gesprek. Hoewel alles nog onder voorbehoud is, werd er wel al veel duidelijk. "De straat zal vrij blijven, zodat de hulpdiensten wel bij ons pand kunnen komen. Maar het voetpad voor de panden wordt opgeheven. En we krijgen een extra stuk terras aan de overzijde."

Later op de dag worden nog een aantal beslissingen bekend, over bijvoorbeeld het gebruik van tussenschotten tussen tafels. Daarna kunnen de ondernemers echt aan de slag om het terras klaar te maken voor pinkstermaandag.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen