Overslaan en naar de inhoud gaan

Froome pakt roze trui, Tom Dumoulin nog altijd tweede

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 17:07

Tom Dumoulin heeft vrijdag een groot deel van de Koninginnenrit virtueel in de roze trui gereden. Uiteindelijk was Chris Froome toch te sterk voor de Maastrichtenaar.

Klassementsleider Simon Yates kwam al vroeg in de problemen in de negentiende etappe van de Ronde van Italië. Tom Dumoulin deed vooraan mee en reed lange tijd virtueel in de roze trui.

Spannende strijd
Froome, die een solo van zo'n 80 kilometer reed, wist zo'n 30 kilometer voor de finish virtueel de roze trui te pakken. Daarna werd het een spannende strijd tussen Limburgse renner van Team Sunweb en de Brit van Team Sky.

Lees ook: Tom Dumoulin: 'Ik kan niet anders dan tevreden zijn'

Voorsprong
Uiteindelijk trok Froome aan het langste eind en pakte hij de roze trui van Yates. De Brit won daarnaast ook nog de ritzege. Dumoulin kwam als vijfde over de finish. Froome heeft nu als klassementsleider een voorsprong van 40 seconden op Dumoulin.

Dumoulin kondigde al aan dat het "de komende twee dagen oorlog gaat worden." Dit bleek vrijdag tijdens de Koninginnenrit van 184 kilometer.

Lees ook: Teruglezen: Spannende strijd Dumoulin en Froome om roze trui

Zaterdag staat nog een zware bergetappe op het programma. Zondag is de laatste rit naar Rome.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen