Overslaan en naar de inhoud gaan

Frituurpan begeven: cafetaria Egchel stopt

Geplaatst opdonderdag 3 juni 2021 - 13:12

Cafetaria Bej Manders uit Egchel sluit per direct de deuren. Een van de frituurpannen begaf het eind mei en dat was de aanleiding voor de eigenaren om de stekker eruit te trekken.

Café Bej Manders, dat ook in het pand aan de Van Enckevoortstraat zit, blijft overigens wel open.

Geen verrassing
Dat de frietpan er de brui aan gaf, kwam overigens niet volledig als een verrassing. "We wisten dat het eraan zat te komen, omdat die al vaker uitviel", vertelt eigenaresse Vera Maessen. "We hadden er al over nagedacht wat we ermee gaan doen." Maar een nieuwe friteuse en ander bijkomende apparatuur vonden de snackbarhouders een te grote investering. De cafetaria was de enige van Egchel.

Doordeweeks
Al langer overwogen de eigenaren of ze alleen in het weekend door zouden gaan, maar de kapotte frituurpan gooide uiteindelijk roet in het eten. De snackbar was sinds een aantal weken alleen nog in het weekend open. Het besluit kwam dus niet uit de lucht vallen. "We hadden al gekozen om doordeweeks gesloten te zijn, omdat mijn man erbij is gaan werken. En zo kunnen we meer tijd voor ons gezin maken."

Toch zullen de friet en snacks niet helemaal uit het dorp verdwijnen. "Vanuit het café kunnen we een uitgebreid assortiment behouden. Bezoekers kunnen toch een frietje eten, en niet zoals in de meeste cafés alleen een broodje frikandel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen