Overslaan en naar de inhoud gaan

Fris, maar wel lekker: schaatsen en koudwaterzwemmen

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 8:00

Behalve wandelen, hardlopen en fietsen kun je in de winter buiten ook schaatsen of zelfs een frisse duik nemen om in beweging te blijven; winterse hobby's voor 'coole types'.

Koudwaterzwemmen moet je wel leren, zegt een expert. En de 400-meter ijsbaan bij Laco Glanerbrook in Geleen is ook open voor beginners.

Koudwaterzwemmen
"Je moet door de kou heen ademen en dan is het heel lekker". Wieneke van der Aa heeft net even een duik genomen in het water Aan de Weerd bij Roermond. Samen met Bart Scholtissen komt ze na een minuutje het water uit. Bart Scholtissen is mindset-expert. Hij promoot koudwaterzwemmen maar, waarschuwt er wel voor dit nooit alleen te doen. "Altijd een buddy meenemen zodat je op elkaar kunt letten. Het water is hier vijf graden. Dat is erg koud ja."

Video: L1

IJsbaan
Op de ijsbaan in Geleen is het druk. De buitenbaan is geopend voor leden van de schaatsvereniging en dagjesmensen."Het is helemaal corona-proof", vertelt Soraya Bognar van Laco Glanerbrook. "Je moet reserveren en we werken met tijdsblokken. Maximaal 125 mensen mogen per blok van twee uur het ijs op."

Toezicht
Het was voor de organisatie van Laco Glanerbrook ook een verrassing dat er buiten 'gewoon' geschaatst mag worden. Mits onder toezicht van medewerkers die onderlinge de afstand tussen de schaatsers in de gaten houden.

Afwisseling
"Op 14 december kregen we het bericht dat we moesten sluiten. Een paar dagen later konden we gelukkig de buitenbaan weer openstellen. Na overleg met de gemeente hebben we dat besloten. Gelukkig maar. Nu hebben mensen in deze tijd ook wat afwisseling", vertelt Soraya Bognar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen